• 14/01/2020

Wat is de beste luizenshampoo?

 

Als kinderen met luizen van school thuiskomen, slaan ouders alarm. Meteen wordt gezocht naar de meest geschikte behandeling om zo snel mogelijk van de luizen af te geraken. Tips en goede raad komen van her en der, waardoor ouders vaak niet meer weten welk behandelproduct tegen luizen het meest geschikt is. 

Het is sowieso een goed idee om een specifiek behandelproduct zoals een luizenshampoo te gebruiken om luizen te bestrijden en je niet te laten leiden door allerlei tips over uiteenlopende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tegen luizen. In wat volgt lees je meer over de voordelen die een luizenshampoo biedt in de strijd tegen luizen.

Gebruiksvriendelijk en aangenaam in gebruik

Kiezen voor een luizenshampoo om luizen te behandelen biedt heel wat voordelen. In de eerste plaats is het haar wassen met een luizenshampoo een erg gebruiksvriendelijke en snelle behandeling. Er is nagenoeg geen verschil in gebruik tussen een luizenshampoo en een gewone shampoo. Verder zal het haar van je kind dankzij de schuimmiddelen in de luizenshampoo ook gewoon gewassen worden tijdens het bad- of douchemoment.

Wie dus een drukke agenda heeft, hoeft dus geen extra tijd te voorzien voor de luizenbehandeling. Ook vormt een behandeling met een luizenshampoo geen obstakel voor gezinnen die houden van de gezelligheid van het bad- of douchemoment.

Gewoontes en rituelen kunnen dus behouden blijven wanneer je de luizen bestrijdt met een luizenshampoo. Een behandeling met een luizenshampoo lijkt dus in geen geval op een medische therapie die gevolgd moet worden. Kinderen zullen er zich dan ook minder vragen bij stellen.

 

Kies voor een luizenshampoo op basis van INN (isononyl isononanoaat)

De ingrediënten van de luizenshampoo zijn erg cruciaal om luizen effectief te bestrijden. Zo is het beter om te kiezen voor een luizenshampoo op basis van INN in plaats van pesticiden. Shampoos met pesticiden doden de luizen door ze te vergiftigen. Luizen raken echter resistent tegen pesticiden. Bovendien zijn dergelijke shampoos veel minder veilig in gebruik voor je kind.

Een luizenshampoo op basis van INN werkt fysiek op de luizen in. INN lost de beschermende waslaag aan de buitenkant van de luis op waardoor de luis al zijn water zal uitscheiden. Hierdoor zal de luis sterven door uitdroging. Luizenshampoos op basis van INN zijn dus veel doeltreffender in gebruik. Andere shampoos op de markt bestaan uit pesticiden of uit olie waardoor deze soms wel tot 30 minuten moeten inwerken. Luizenshampoos op basis van INN zijn zo doeltreffend dat ze in slechts 5 minuten komaf maken met de luizen.


Op zoek naar zo’n luizenshampoo? Probeer dan zeker Silikom Once Shampoo. Deze shampoo is in 2020 door de Belgische consumenten verkozen tot beste luizenshampoo.

Met Silikom Once Shampoo dood je de luizen in slechts één wasbeurt tijdens het bad- of douchemoment. En dat in amper 5 minuten. Indien je dat wenst, kan je een week later de behandeling met Silikom Once Shampoo nog eens herhalen. Luizen behandelen is voortaan even gemakkelijk en snel als het haar wassen.

Ontdek ook nog:

04.02.2021
Luizen voorkomen Is het doeltreffend om luizen te voorkomen met haarlak?

In de hoop om luizen te voorkomen proberen ouders heel wat dingen uit. Haarlak bijvoorbeeld. Ontdek hier of je luizen daarmee kan voorkomen!…

Lees verder

04.01.2021
Luizen voorkomen Preventie van luizen: hoe doe je dat? Een stappenplan?

Ontdek in een handig stappenplan hoe je in geval van een luizenalarm op school de preventie van luizen kan aanpakken. 

Lees verder

07.04.2020
Luizen voorkomen Luizen op school? Actie ondernemen!

Elke school krijgt gedurende het schooljaar te maken met luizen op school. Lees in dit artikel hoe je hier als school het best mee omgaat.

Lees verder