Wat te doen tegen luizen?

Pas onderstaande tips toe om de kans op (her)besmetting te verminderen en luizen te bestrijden in huis:

Tip 1

Om (her)besmetting van luizen te voorkomen controleer je best iedereen in huis minstens één keer per week op luizen met de nat-kam-methode. Dit moet je doen gedurende minstens twee weken.

Tip 2

Het is mogelijk dat luizen nog in mutsen, kappen en sjaals terug te vinden zijn. Was dit alles best op 60° om alle luizen te verwijderen.

Tip 3

Houd voorwerpen die niet op meer dan 60° in de machine mogen of kunnen worden gewassen minstens 2 dagen in een hermetisch afgesloten plastic zak. Vooral voor harige voorwerpen is dit belangrijk, andere spullen zonder haar zijn niet aangetast.

Tip 4

Berg kleine voorwerpen zoals borstels, kammen, knuffels,… op in de diepvries. Verpakt in een plastic zak en dit gedurende minimum 8 uur om van de resterende luizen af te komen.

Tip 5

Leer de kinderen dat ze hun mutsen, sjaals, kleren, knuffels niet mogen uitwisselen, want dit is ook een grote reden waarom kinderen worden besmet.

Tip 6 - Silikom Protect

SILIKOM PROTECT heeft een klinisch bewezen werking en biedt alle leden van de familie bescherming tot 3,5 dagen! Bovendien is de spray gemakkelijk aan te brengen op droog of handdoekdroog haar en dient het niet uitgespoeld te worden.

Meer weten?