Hoofdluizen zijn kleine insecten die op de hoofdhuid leven en er bloed zuigen om er zo te overleven. Tijdens een luizenbeet spuiten ze ook wat speeksel in de huid wat die typische jeuk kan veroorzaken. Omwille van deze jeuk, maar ook omwille van het feit dat luizen zich heel snel verspreiden, behandel je dit best zo snel mogelijk.

Hoe luizen herkennen?

Hoe herken je luizen?

Luizen verspreiden zich via direct hoofdcontact en verplaatsen zich al lopend of kruipend. Omdat een volwassen luis ongeveer 3 – 4 mm groot is, is het dus goed mogelijk dat je ze ziet bewegen op de hoofdhuid.

SOS LUIZENALARM?

Wanneer er luizen gesignaleerd zijn op de school van jouw kind of wanneer je twijfelt of jouw kind luizen heeft, dan is het zeker een goed idee om je kind te controleren op luizen. Echter, luizen opsporen, hoe doe je dat?

En wanneer je kind besmet is met hoofdluizen, hoe behandel je ze dan effectief? Hieronder kan je meer informatie krijgen over het opsporen, behandelen en nabehandelen (of voorkomen) van luizen. Het is namelijk erg belangrijk om de luizenplaag zo snel mogelijk te stoppen.

Dankzij Silikom maak je definitief komaf met luizen

De producten van Silikom bevatten geen insecticiden, zijn doeltreffend en heel gemakkelijk in gebruik. Ze werken louter fysiek (door luizen te verstikken of uit te drogen) waardoor hoofdluizen er ook geen resistentie voor ontwikkelen. Kies het product dat het beste bij je past!