Maak snel, doeltreffend en veilig komaf met die kleine beestjes

Heb je last van luizen? Of kwam je kind net thuis met een briefje van school? Niets is vervelender dan luizen in huis. Gelukkig kan je met de juiste behandeling er snel komaf mee maken.

Het Silikom Luizenplan staat je bij tijdens je strijd tegen luizen en neten! Maar wat houdt het juist in? Hoe kom je doeltreffend en veilig van de beestjes af? Kom het hier snel te weten!

STAP 1: kies meteen voor de meest doeltreffende producten

Wat is de beste manier om luizen te behandelen? Er bestaan verschillende types producten, dus welke kies je best?
Niet ieder product is immers even doeltreffend. Een overzicht:

Shampoos en lotions met insecticiden

Shampoos en lotions met insecticiden doden luizen en neten door ze te vergiftigen. Dat lijkt in eerste instantie misschien ideaal, maar ze kunnen hun doeltreffendheid verliezen omdat luizen een resistentie tegen het product opbouwen en daarnaast ook tot overgevoeligheidsreacties kunnen leiden.

Shampoos en lotions zonder insecticiden

Er bestaan ook producten zonder insecticiden. Deze werken op een andere manier: ofwel leggen ze een beschermende waslaag rond de luizen, waardoor die door een zuurstoftekort sterven, ofwel lossen ze de beschermende waslaag aan de buitenkant van luizen op, waardoor ze sterven door uitdroging.

De ingrediënten zijn vooral dimeticone, INN (isononyl isononanoaat) en octaandiol en deze worden over het algemeen goed verdragen door zowel je haar als je hoofdhuid. Ze zijn geurloos en erg gemakkelijk te gebruiken.

 

Natuurlijke middelen

Ook natuurlijke middelen zoals azijn, kokosolie, listerine en etherische oliën worden vaak aangeraden of geprezen als een uitstekend middeltje tegen luizen en neten, maar de doeltreffendheid van deze alternatieve behandelingen is echter niet bewezen.

Ontdek Silikom Once: 100% doeltreffend en zonder insecticiden

Silikom Once Shampoo

 • 100% doeltreffend tegen luizen en neten

 • 1 behandeling van 5 minuten

 • Gratis kam inbegrepen

 • De haren worden gelijktijdig gewassen

 • Zonder insecticiden

Silikom Once Spray

 • 100% doeltreffend tegen luizen en neten

 • 1 behandeling van 15 minuten

 • Kammen niet nodig, dus extra interessant voor personen met lang of kroezelig haar

 • Zonder insecticiden

 • Verkozen als Beste van de Test door Test Aankoop in september 2021

STAP 2: gebruik de producten op de juiste manier

Luizen in huis… het is niet leuk. Je wil er zo snel mogelijk vanaf, liefst vandaag nog, dus je pakt snel het eerste het beste product en gaat er meteen aan de slag. Het gevaar? Je gebruikt het product op de verkeerde manier, waardoor het een pak langer duurt voor de beestjes je huis (en haar) verlaten.

Ieder product is anders. Bekijk dus in detail hoe het werkt en zorg ervoor dat je het meteen op de juiste manier gebruikt! Zo kan je snel van die beestjes komaf maken.

Stap 3: geen vicieuze cirkel dankzij Silikom Protect,
dé actieve nabehandeling


Gebruikte je de producten consistent en ben je eindelijk luizenvrij? Super! Dat betekent echter niet dat jouw omgeving – die waarschijnlijk ook in contact kwam met luizen – ook op exact hetzelfde moment van die vervelende beestjes afgeraakt is. Daarom is een nabehandeling met Silikom Protect van belang, zodat je een herbesmetting en vicieuze cirkel kan vermijden.

En ook wanneer er een hoog risico op luizen is, bijvoorbeeld wanneer je kinderen op kamp zijn of na vakantie terug naar school gaan, of wanneer er een luizenalarm is in de omgeving, kan Silikom Protect als preventieve behandeling helpen. Zorg dus zeker dat je dit product steeds in huis hebt.

ONTDEK SILIKOM PROTECT

 • Maakt gebruik van een mechanisch werkingsmechanisme op basis van 1% 1,2-octaandiol. Deze werking werd klinisch bewezen.

 • Geen gevaar voor resistentie én het haar mag gedroogd worden.

 • Het biedt bescherming gedurende 3,5 dagen.

 • Aangenaam sinaasappel/mango parfum waardoor het haar fris blijft ruiken.

 • Het werkt ontwarrend en heeft een niet-vettige formule.

 • Gemakkelijk aan te brengen op droog of handdoekdroog haar en dient niet uitgespoeld te worden.

Dé onoverwonnen marktleider in preventie en nabehandeling

Hoe Silikom Protect gebruiken?