• 18/01/2019

Van de nat-kam-methode, tot luizen bestrijden met natuurlijke middelen zoals bijvoorbeeld azijn: wie met luizen geconfronteerd wordt, krijgt vaak allerlei middeltjes aangeraden. Bij de keuze van een behandelmiddel is het echter cruciaal om rekening te houden met de bestanddelen van het product. Producten op basis van dimeticone zijn een goed alternatief voor producten die pesticiden bevatten. Shampoos en lotions op basis van pesticiden zijn immers niet veilig voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook voor wie astma heeft, zijn producten die pesticiden bevatten af te raden.

 

Gebruik producten met dimeticone om luizen te behandelen

Producten met dimeticone als ingrediënt zijn veilig in gebruik en werken fysiek op de luizen in: door de silicoonachtige textuur van dimeticone, legt de stof namelijk een verstikkende film rond de luizen. Dimeticone dringt binnen in de luis tot in de ademhalingsopeningen- en buisjes. Daardoor kan de luis het water niet langer uitscheiden en sterft de luis uiteindelijk aan een verstoorde waterbalans. Anders dan bij producten die pesticiden bevatten, kunnen de luizen niet resistent worden aan dimeticone.

Naast dimeticone worden ook regelmatig isononyl isononoaat (INN) en octaandiol gebruikt als veiliger alternatief voor pesticiden in anti-luizenproducten. Octaandiol en INN lossen de waslaag rond de luizen op, waardoor de luizen vervolgens aan uitdroging sterven.

Dimeticone, octaandiol en INN zijn bovendien ook geurloos.

Wie op zoek is naar producten zonder pesticiden en op basis van dimeticone, kan terecht bij producten van Silikom die gemakkelijk in elke apotheek verkrijgbaar zijn. Het gamma van Silikom bevat producten die vlot zijn in gebruik en waar de luizen niet resistent tegen worden dankzij het gebruik van onder meer ingrediënten als dimeticone.

 

Ontdek ook nog:

07.04.2020
Luizen op school? Actie ondernemen!

Elke school krijgt gedurende het schooljaar te maken met luizen op school. Lees in dit artikel hoe je hier als school het best mee omgaat.

Lees verder

07.04.2020
Luizen bestrijden in huis: 10 effectieve tips!

Kom hier in 10 effectieve tips te weten hoe je luizen kan bestrijden in huis.

Lees verder

25.02.2020
Waar kunnen luizen niet tegen?

In dit artikel kom je het antwoord op de vraag ‘waar kunnen luizen niet tegen’ te weten. Achterhaal hoe je ze kan voorkomen maar ook hoe je …

Lees verder