Help!

Je hebt een vermoeden dat er luizen in huis zijn, maar het is de eerste keer dat dit gebeurt en je weet niet goed hoe eraan te starten…

We hebben dit allemaal wel al eens meegemaakt, maar geen nood: op deze pagina vind je alle stappen om te overlopen tijdens een (mogelijk) luizenalarm.

Samen zorgen we ervoor dat die luizen snel opnieuw verdwijnen!

STAP 1: controleer of er luizen aanwezig zijn in het haar

Luizen opsporen doe je efficiënt en betrouwbaar met de nat-kam-methode. Deze wordt hieronder stap voor stap besproken.

Benodigdheden: luizenkam, water, conditioner, witte zakdoek

Silikom Protect

Indien je geen luizen gevonden hebt in het haar hoef je zeker niet proactief het haar te behandelen tegen luizen. Echter, wanneer er een luizenalarm in de buurt is en het risico op luizen groot is, kan het interessant zijn om je haar te beschermen tegen een luizenbesmetting.

Dit kan bijvoorbeeld met Silikom Protect, een product dat tot 3,5 dagen beschermt tegen zo’n besmetting. Een perfect middel dus om te combineren met de wekelijkse haarwasbeurten.

STAP 2: luizen behandelen

Luizen gesignaleerd? Tijd om actie te ondernemen! Grijp best meteen in als je hoofdluizen ontdekt want luizen verspreiden zich erg snel. Het is bovendien erg belangrijk om iedereen in het gezin met luizen tegelijkertijd te behandelen, want anders is er een grote kans dat je niet van de luizenplaag af geraakt en stijgt de kans op een herbesmetting die je absoluut wil vermijden.

Benodigdheden: zie stappenplan per behandelingsproduct

Er zijn verschillende producten waarmee (beweerd wordt dat) luizen behandeld kunnen worden. We raden aan om te vertrouwen op producten waarvan de werking wél bewezen is.

Hieronder gaan we dieper in op de producten van Silikom, omwille van verschillende redenen:

  • Deze producten bevatten geen insecticiden en werken louter fysiek in op de luis. Dit betekent dat luizen niet resistent kunnen worden.

  • De doeltreffendheid van deze producten werd wetenschappelijk bewezen.

  • De ingrediënten van Silikom worden goed verdragen door het haar en de hoofdhuid.

  • Het gamma van Silikom is gemakkelijk in gebruik en bevat voor elk wat wils (spray waarbij niet gekamd hoeft te worden, shampoo waarmee je meteen ook jouw haar wast, …).

Maatregelen

Ook in huis neem je best maatregelen om luizen te bestrijden, ook al kunnen luizen niet langer dan 48u overleven buiten de hoofdhuid. Hieronder geven we een aantal tips om de kans op herbesmetting en verdere verspreiding te verkleinen:

STAP 3: actief nabehandelen

Eens je zelf verlost bent van luizen is het nuttig om actief na te behandelen. Het is namelijk niet zo dat wanneer jij luizenvrij bent, dat jouw omgeving – die waarschijnlijk ook met luizen te maken kreeg – de behandeling ook reeds succesvol afgerond heeft. Daarom is een actieve nabehandeling een must, om zo een herbesmetting te voorkomen. Anders wordt het al snel een vicieuze cirkel …

Spray ter bescherming tegen luizen

Silikom Protect is dé onoverwonnen marktleider in de markt van preventie en nabehandeling.

  • Het product maakt gebruik van een mechanisch werkingsmechanisme op basis van 1% 1,2-octaandiol. Deze werking werd klinisch bewezen. Er is ook geen gevaar voor resistentie én het haar mag gedroogd worden.

  • Het biedt bescherming gedurende 3,5 dagen (of na elke wasbeurt indien deze meer frequent plaatsvindt).

  • Silikom Protect heeft een aangenaam sinaasappel/mango parfum waardoor het haar fris blijft ruiken.

  • Het werkt ontwarrend en heeft een niet-vettige formule.

  • De spray is heel gemakkelijk aan te brengen op droog of handdoekdroog haar en dient niet uitgespoeld te worden.