• 14/03/2019

De luizenkam reinigen


Herken je de volgende situatie? Je hebt al zo vaak het haar van je kind uitgekamd volgens de
nat-kam-methode en de luizen blijven maar terugkomen. Telkens opnieuw is er een nieuwe besmetting. Je ziet de luizen bijna dansen voor je ogen.

Voor die nieuwe besmetting kunnen tal van redenen zijn. Een vaak voorkomende reden is het onvoldoende reinigen van de luizenkam. Na elke kambeurt, die je dus het beste om de twee dagen gedurende twee weken herhaalt, moet de luizenkam gereinigd worden.

 

Hoe reinig ik mijn luizenkam grondig?

Sowieso is het belangrijk om telkens als je met de kam door het haar gaat, de luizenkam af te vegen aan wit keukenpapier om te kijken of er nog luizen aan de tandjes van de kam vasthangen. Wanneer er luizen tussen de tanden van de kam vastzitten, kan je die ook verwijderen met een tandenstoker.

Na de kambeurt leg je gedurende een vijftal minuten de gebruikte kammen in heet water van ongeveer 60 graden. Je kan de gebruikte kammen ook gedurende 8 uur in de diepvries leggen in een afgesloten plastic zak. Wanneer je een elektrische luizenkam gebruikt, reinig de kam dan met de bijgeleverde reinigingsmiddelen. Leg de elektrische luizenkam nooit in warm water. De combinatie van water en elektriciteit is immers erg gevaarlijk.

De luizenkam grondig reinigen is een belangrijke stap in het voorkomen van een nieuwe besmetting. Het is echter geen garantie dat je kind niet opnieuw besmet zal worden.

Je kan een herbesmetting vermijden door Silikom Protect te gebruiken. Silikom Protect is een product met een klinisch bewezen werking en biedt bescherming tot 3,5 dagen. Bovendien is de spray gemakkelijk aan te brengen op droog of handdoekdroog haar en dient het niet uitgespoeld te worden.

 

Ontdek ook nog:

04.02.2021
Luizen voorkomen Is het doeltreffend om luizen te voorkomen met haarlak?

In de hoop om luizen te voorkomen proberen ouders heel wat dingen uit. Haarlak bijvoorbeeld. Ontdek hier of je luizen daarmee kan voorkomen!…

Lees verder

04.01.2021
Luizen voorkomen Preventie van luizen: hoe doe je dat? Een stappenplan?

Ontdek in een handig stappenplan hoe je in geval van een luizenalarm op school de preventie van luizen kan aanpakken. 

Lees verder

07.04.2020
Luizen voorkomen Luizen op school? Actie ondernemen!

Elke school krijgt gedurende het schooljaar te maken met luizen op school. Lees in dit artikel hoe je hier als school het best mee omgaat.

Lees verder