• 14/01/2019

Luizen bestrijden met natuurlijke middelen?

 

De natuurlijke middelen die gebruikt worden om luizen te proberen bestrijden zijn talrijk. Kokosolie, (appel)azijn of lavendel zijn voorbeelden van middelen die vaak gebruikt worden in een poging om van de luizen af te komen. Die natuurlijke middelen zijn meestal gewoon in de keukenkast of in de tuin te vinden. De doeltreffendheid van die natuurlijke middelen is echter helemaal niet bewezen.

Of er nu gekozen wordt voor kamillethee, knoflook, kurkuma, mayonaise, of infusies van bijvoorbeeld eucalyptus of rozemarijn, het doel blijft hetzelfde: de luizen doden en de neten loskrijgen uit het haar. Je wrijft het haar met het natuurlijke middel in, laat het een tijdje inwerken en spoelt het middel er vervolgens weer uit. Het gebruik van deze natuurlijke middelen wordt vaak gecombineerd met de nat-kam-methode. Naast het feit dat de doeltreffendheid van deze middelen niet bewezen is, is dit ook een behoorlijk vieze boel

Wie op zoek is naar producten om luizen doeltreffend te bestrijden zonder pesticiden, vindt in de apotheek heel wat doeltreffende producten, zoals bijvoorbeeld de producten van SILIKOM. SILIKOM biedt een volledige gamma aan producten zonder pesticiden die makkelijk aan te brengen zijn, soms zelfs zonder nog te moeten kammen! Bovendien vernietigen ze de luizen zonder dat ze resistent worden.

 

Ontdek ook nog:

04.02.2021
Luizen voorkomen Is het doeltreffend om luizen te voorkomen met haarlak?

In de hoop om luizen te voorkomen proberen ouders heel wat dingen uit. Haarlak bijvoorbeeld. Ontdek hier of je luizen daarmee kan voorkomen!…

Lees verder

04.01.2021
Luizen voorkomen Preventie van luizen: hoe doe je dat? Een stappenplan?

Ontdek in een handig stappenplan hoe je in geval van een luizenalarm op school de preventie van luizen kan aanpakken. 

Lees verder

07.04.2020
Luizen voorkomen Luizen op school? Actie ondernemen!

Elke school krijgt gedurende het schooljaar te maken met luizen op school. Lees in dit artikel hoe je hier als school het best mee omgaat.

Lees verder