• 14/01/2019

Luizen bestrijden met natuurlijke middelen?

 

De natuurlijke middelen die gebruikt worden om luizen te proberen bestrijden zijn talrijk. Kokosolie, (appel)azijn of lavendel zijn voorbeelden van middelen die vaak gebruikt worden in een poging om van de luizen af te komen. Die natuurlijke middelen zijn meestal gewoon in de keukenkast of in de tuin te vinden. De doeltreffendheid van die natuurlijke middelen is echter helemaal niet bewezen.

Of er nu gekozen wordt voor kamillethee, knoflook, kurkuma, mayonaise, of infusies van bijvoorbeeld eucalyptus of rozemarijn, het doel blijft hetzelfde: de luizen doden en de neten loskrijgen uit het haar. Je wrijft het haar met het natuurlijke middel in, laat het een tijdje inwerken en spoelt het middel er vervolgens weer uit. Het gebruik van deze natuurlijke middelen wordt vaak gecombineerd met de nat-kam-methode. Naast het feit dat dit een behoorlijk vieze boel is, is ook de doeltreffendheid van deze methode helemaal niet bewezen.

Wie op zoek is naar producten om luizen te bestrijden zonder pesticiden, vindt in de apotheek heel wat doeltreffende producten, zoals bijvoorbeeld de producten van Silikom. Silikom biedt een volledige gamma aan producten zonder pesticiden die makkelijk aan te brengen zijn. Bovendien vernietigen ze de luizen zonder dat ze resistent worden.

 

Ontdek ook nog:

15.04.2021
Helpt een luizencape om luizen te voorkomen?

In scholen wordt een luizencape soms over de jassen gehangen om te vermijden dat de luizen van de ene jas op de andere kruipen. Het is echte…

Lees verder

04.02.2021
Is het doeltreffend om luizen te voorkomen met haarlak?

In de hoop om luizen te voorkomen proberen ouders heel wat dingen uit. Haarlak bijvoorbeeld. Ontdek hier of je luizen daarmee kan voorkomen!…

Lees verder

04.01.2021
Preventie van luizen: hoe doe je dat? Een stappenplan?

Ontdek in een handig stappenplan hoe je in geval van een luizenalarm op school de preventie van luizen kan aanpakken. 

Lees verder