• 28/03/2019

Hoe werkt een luizenspray?

Bij de keuze van een behandelproduct tegen luizen, is het belangrijk om een product te kiezen waarvan de werking aansluit bij jouw wensen. Zo zijn er luizenshampoos op de markt, maar ook een luizenspray behoort tot de mogelijkheden. Zo’n luizenspray is eigenlijk een lotion of gel die via een verstuiver op het haar wordt aangebracht. De verstuiver van een luizenspray helpt om het product evenwichtig te doseren. Bovendien is ook de kans op morsen kleiner.

Wanneer je kiest om de luizen te behandelen met een spray, is het ook belangrijk dat je een keuze maakt in het type verstuiver. Er bestaan immers vernevelsprays en pistoolsprays. Een vernevelspray, die je vaak ziet bij een parfumflesje of een mondspray, is ideaal om kleine zones te besprayen. Om een behandelproduct gelijkmatig over een grotere oppervlakte te verdelen, kies je beter voor een pistoolspray. In het geval van een behandelproduct voor luizen is een pistoolspray dus aan te raden.

 

Hoe gebruik ik een luizenspray om luizen te behandelen?

Bij de behandeling met een luizenspray verdeel je het product gelijkmatig over het hoofd van de haarwortels tot de haarpunten. Dat kan je doen met je vingers of met een gewone kam. Laat het product dan inwerken volgens de aangewezen tijd. Tot slot moet je het haar uitwassen met een gewone shampoo en voldoende uitspoelen met water.

Wie op zoek is naar een effectieve luizenspray zonder insecticiden, op basis van dimeticone en met een pistoolverstuiver, kan terecht in het gamma van Silikom. Je vindt er twee soorten luizensprays.

Zo is er de Silikom Once Spray, waarvan één behandeling volstaat en de inwerktijd slechts 15 minuten bedraagt. Na een kwartier breng je een gewone shampoo aan over de spray op het nog droge haar. Deze stap is belangrijk omdat de spray waterafstotend is en dus eerst met shampoo bedekt moet worden voordat de spray kan worden verwijderd. Daarnaast is het niet meer nodig om de haren te kammen indien u kiest voor de Silikom Once Spray. Dit komt doordat het ingrediënt zowel de luizen als de neten doodt. 

De Silikom Once spray is dus de ideale behandelmethode voor ouders en kinderen van wie de avond gevuld is met naschoolse activiteiten.

Wie graag wat meer tijd wil nemen voor de behandeling, kan kiezen voor de Silikom Spray. Deze spray moet je een uur laten inwerken vooraleer je ze met een gewone shampoo uitwast. Bovendien moet je de behandeling na 7 dagen herhalen om de onbehandelde neten aan te pakken.

Dankzij de verschillende sprays die Silikom aanbiedt, kan je een keuze maken voor een product dat het beste bij jou en je kind past.

 

Ontdek ook nog:

04.02.2021
Luizen voorkomen Is het doeltreffend om luizen te voorkomen met haarlak?

In de hoop om luizen te voorkomen proberen ouders heel wat dingen uit. Haarlak bijvoorbeeld. Ontdek hier of je luizen daarmee kan voorkomen!…

Lees verder

04.01.2021
Luizen voorkomen Preventie van luizen: hoe doe je dat? Een stappenplan?

Ontdek in een handig stappenplan hoe je in geval van een luizenalarm op school de preventie van luizen kan aanpakken. 

Lees verder

07.04.2020
Luizen voorkomen Luizen op school? Actie ondernemen!

Elke school krijgt gedurende het schooljaar te maken met luizen op school. Lees in dit artikel hoe je hier als school het best mee omgaat.

Lees verder