• 19/04/2019

Kan ik luizen bestrijden met een stijltang?

 

Bij een luizenbesmetting zoeken mensen hun toevlucht in tal van middeltjes die in de keuken of in de badkamer te vinden zijn. Zo wordt soms ook een stijltang gebruikt om luizen te bestrijden. Heel wat vrouwen hebben die immers in hun kast liggen. Misschien gebruiken zelfs moeders, die via hun kind besmet zijn met luizen, wel eens een stijltang in een poging om van de luizen af te geraken. Maar is dat wel een goed idee?

Door het pletten van de haren en dus ook de luizen tussen de stijltang, zullen de luizen wellicht verbranden en daarna sterven. De neten plakken echter heel dicht tegen de hoofdhuid, een plaats waar je met de stijltang beter niet komt om je hoofdhuid niet te verbranden. Hierdoor wordt het heel moeilijk (tot onmogelijk?) om definitief van de luizen en de neten af te geraken met behulp van een stijltang.

 

Luizen bestrijden met een stijltang is niet zonder gevaar

Een verbrande hoofdhuid is dus een risico bij gebruik van een stijltang om luizen te bestrijden. Verder kan een stijltang ook alleen maar gebruikt worden in droog haar. Een combinatie van de stijltang met een luizenshampoo of een luizenspray tegen luizen is dus niet mogelijk.

Een stijltang is dus duidelijk onvoldoende om de luizen en de neten te doden. Tijdrovend is de methode in elk geval ook. Hetzelfde geldt voor vele natuurlijke middelen in de strijd tegen luizen, zoals azijn, lavendel of kokosolie. Ook deze middelen blijken vaak onvoldoende om definitief van de luizen af te komen. Daarnaast is de doeltreffendheid van deze natuurlijke middelen niet wetenschappelijk bewezen.

Wil je wel garantie om op een veilige en effectieve manier de luizen te bestrijden? Dan kan je kiezen voor de producten van Silikom. Het gamma van Silikom biedt een ruime keuze aan shampoos, sprays en lotions die efficiënt zijn in gebruik en je snel van de luizen afhelpen.

 

Ontdek ook nog:

04.02.2021
Luizen voorkomen Is het doeltreffend om luizen te voorkomen met haarlak?

In de hoop om luizen te voorkomen proberen ouders heel wat dingen uit. Haarlak bijvoorbeeld. Ontdek hier of je luizen daarmee kan voorkomen!…

Lees verder

04.01.2021
Luizen voorkomen Preventie van luizen: hoe doe je dat? Een stappenplan?

Ontdek in een handig stappenplan hoe je in geval van een luizenalarm op school de preventie van luizen kan aanpakken. 

Lees verder

07.04.2020
Luizen voorkomen Luizen op school? Actie ondernemen!

Elke school krijgt gedurende het schooljaar te maken met luizen op school. Lees in dit artikel hoe je hier als school het best mee omgaat.

Lees verder