Lekker en gezond: Histaminearm koken

Histaminearm koken is niet zo moeilijk, op voorwaarde dat je je aan drie basisprincipes houdt:

  • 1. De etenswaren moeten vers zijn. Gebruik fruit en groenten van de markt steeds de dag zelf nog. Eet je graag gehakt en ander vlees? Vraag dan de meest verse producten aan je slager.

  • 2. Koop geen instant- of kant-en-klare producten. Dat geldt ook voor de meeste kruiden- en specerijenmixen, zoals instantbouillon en sojasaus.

  • 3. Luister naar je lichaam. Wie histamine-intolerant is, reageert anders op etenswaren. Als je een histaminearm product van onze lijst niet verdraagt,laat het dan gewoon weg en probeer het later nog eens met een kleine portie.

  • Tip: kweek zelf kruiden. Een bloempot op de vensterbank, meer heb je niet nodig. En met een bloembak op je balkon geniet je het hele jaar door van verse sla.

Histaminearme aspergerisotto

 

Heerlijk zomers én heerlijk licht verteerbaar. Groene asperges, verse courgette en sappige erwten –zo lekker & gezond!

Knapperige histaminearme granola


Deze histaminearme muesli op basis van heerlijke noten, kokosvlokken en gedroogd fruit is het perfecte begin van je dag!

 

 

Rauwe, histaminearme taartEen rauwe, fruitige, histaminearme taart die iedereen kan maken. Het perfecte dessert op een zwoele zomerdag.

Histaminearme superfood bowl


Een opkikker van jewelste. Dit heerlijke gerecht ziet er niet alleen geweldig uit, het bevat ook nog eens weinig histamine.Perziktaart in een glas


Deze histaminearme perziktaart is het ideale alternatief voor een traditionele taart. Bovendien heb je er zelfs geen oven of diepvriezer voor nodig. Licht, fris, lekker en klaar in een handomdraai met amper zes ingrediënten.