DAOSiN® - Helpt bij de afbraak van histamine uit etenswaren

DAOSiN® is een supplement met het enzym diamineoxidase (DAO) dat je (darmen) helpt om histamine uit voeding af te breken. DAOSiN® vult het lichaamseigen DAO-enzym aan ter bevordering van de afbraak van histamine.

3 tips bij het gebruik van DAOSiN®

  • Eet gezond en beweeg voldoende.

  • Sommige voedingsmiddelen bevatten veel histamine.
    Bekijk hier de lijst met etenswaren waarbij Daosin kan helpen.

  • Hou een eetdagboek bij: noteer wat en hoeveel je eet, en hoe je lichaam erop reageert.

DAOSiN® bestanddelen

Ingrediënten: Vulstof: microkristalliine cellulose; maiszetmeel; zuurteregelaar: natriumfosfaat; emulgator: gecrosslinkte natriumcarboxymethylcellulose; glansmiddel: schellak; eiwitextract it varkensnier; antiklontermiddel: siliciumdioxide; glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose; zuurteregelaar: calciumcarbonaat; antiklontermiddel: magnesiumzouten van vetzuren, volledig gehard plantaardig vet (kokosnoot, Cocos nucifera); stabilisalor: polydextrose, antiklontermiddel: talk.
gehard plantaardig vet (kokosnoot, Cocos nucifera), stabilisator: polydextrose:
antiklontermiddel: talk.

Verpakkingsgroottes en tarieven

DAOSIN® is verkrijgbaar in een doosje van dertig tabletten.

Dosis en toediening DAOSiN®

Neem 15 minuten voor de histaminerijke maaltijd één tablet met een glas water. Je mag tot drie tabletten per dag innemen (wat overeenkomt met drie histaminerijke maaltijden per dag).

De werkingsduur bedraagt ongeveer 2 tot 3 uur. Diamine-oxidase oefent zijn werking uit in de darmen en wordt niet door het lichaam opgenomen. De effecten zijn merkbaar vanaf het moment dat de diamine oxidase vrijkomt in de darmen. De tijd tussen het innemen van het tablet tot in de darm verschilt van persoon tot persoon.

Kauw niet op de tablet of plet ze niet, maar slik ze in haar geheel in. De tablet dient in zijn geheel te worden ingeslikt zodat de tablet de maag kan passeren en in ongewijzigde vorm de darm kan bereiken.

Neem je regelmatig geneesmiddelen in? Vraag je arts of apotheker dan of een van hun werkzame bestanddelen ervoor kan zorgen dat je lichaam minder histamine uit voeding kan afbreken.

Opgelet

Neem DAOSiN® voor de maaltijd in (idealiter ongeveer 15 minuten op voorhand). Wanneer het histaminerijke voedsel in de darmen terechtkomt, moet de tablet opgelost zijn en het DAO-enzym actief zijn.

Raadpleeg de bijsluiter

Dieetvoeding of medicatie voor meer levenskwaliteit

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het eigenlijk helemaal geen goed idee om histamine volledig van je menu te schrappen. In voeding met histamine zitten namelijk tal van belangrijke vitamines en mineralen die noodzakelijk zijn voor je lichaam.

  • Spinazie en rood vlees bevatten ijzer: staat in voor de aanmaak van rode bloedcellen en vervoert zuurstof van je longen naar de weefsels.  Een tekort leidt tot duizeligheid en zware vermoeidheid.
  • Melkproducten en kaas bevatten calcium: nodig voor sterke botten en tanden.
  • Vette vis, zoals makreel en haring, bevatten Omega 3 die onder andere nodig is voor een lager vetgehalte in het bloed.

Om te vermijden dat je lichaam een tekort opbouwt aan essentiële voedingsstoffen, vul je je dieet dus best aan met enzympreparaten of antihistamine die de werking van histamine in je lichaam blokkeren. Dankzij deze medicatie wordt je dagelijks leven niet meer belemmert en kan je zorgeloos weer van je favoriete glaasje wijn of die pizza met vier kazen genieten. Een bezoekje aan de apotheker is voldoende om antihistamine, histamine tabletten en capsules of specifieke dieetvoeding voor medisch gebruik, zoals Daosin, te kopen.

Klachten van histamine intolerantie minderen? Daosin bevat diamine-oxidase en helpt bij de afbraak van histamine. Zo geniet je zorgeloos weer van je favoriete wijn of kazen!