• 19/03/2020

Ontdekte je onlangs via een bloedtest dat je met een vitamine D-tekort kampt? Dan behoor je tot de ongeveer 70% Belgen voor wie een vitamine D-supplement aangewezen is om dat tekort weer aan te vullen. Sta je op het punt om een vitamine D-supplement te kopen bij de apotheek, maar weet je niet goed waar je op moet letten? In wat volgt krijg je wat tips die je richting kunnen geven wanneer je een vitamine D-supplement wil kopen.

Waar let ik op wanneer ik een vitamine D-supplement wil kopen?

Waarom een vitamine D-supplement nemen?

Ben je nog niet helemaal overtuigd of een vitamine D-supplement wel nodig is? Dan is het goed om te weten dat vitamine D een van de weinige vitamines is die we slechts in beperkte mate via onze voeding opnemen. De vitamine is voor kinderen en volwassenen belangrijk voor de opname van calcium, zorgt voor sterke botten en tanden en is belangrijk om een goede weerstand te behouden.

De dierlijke en meest krachtige vorm van vitamine D, vitamine D3 of cholecalciferol, zit wel in vette vis en orgaanvlees, maar je moet er heel grote hoeveelheden van eten vooraleer je de optimale dagelijkse hoeveelheid kunt opnemen.

Waarom een vitamine D-supplement nemen?

De voornaamste bron van vitamine D is dus niet voeding, maar wel de zon. We maken namelijk vitamine D aan onder invloed van de UV-stralen van de zon. Tijdens de lente en de zomer gebeurt dit door regelmatig buiten te zijn, maar in de herfst en de winter ligt dat moeilijker. We brengen meer tijd binnen door en bovendien zijn de zonnestralen in België in de wintermaanden niet krachtig genoeg om voldoende vitamine D aan te maken.

Er is dus gewoonweg onvoldoende mogelijkheid om tijdens de herfst- en wintermaanden vitamine D op een natuurlijke manier aan te maken. Vanwege de cruciale rol die vitamine D in ons immuunsysteem en ons beendergestel speelt, is een vitamine D-supplement zeker tijdens de wintermaanden aangeraden om een tekort te vermijden.

Welk vitamine D-supplement kan je dan best kopen?

Nu duidelijk is hoe belangrijk een vitamine D-supplement is om een tekort te vermijden, is het interessant om te weten waar je op moet letten bij het kopen ervan. Als jouw supplement aan de volgende vier zaken voldoet, dan weet je dat je de beste keuze voor een vitamine D-supplement gemaakt hebt:

Ben je op zoek naar een vitamine D-supplement dat aan deze vier voorwaarden voldoet? Kies dan voor FULTIUM. Dankzij deze kleine, blauwe capsule krijg je je dagelijkse portie vitamine D binnen en blijven je vitamine D-waarden de hele winter en bij uitbreiding het hele jaar door constant. 

Welk vitamine D-supplement kan je dan best kopen?

Haal deze winter de zon in huis met FULTIUM.
Je dagelijkse portie vitamine D.

Ontdek het Fultium gamma die een aangepast vitamine D supplement biedt voor iedereen.

Ontdek meer:

09.12.2021
Bestaat er een link tussen COVID-19 en vitamine D?

In deze blog bespreken we het eventuele verband tussen vitamine D en het coronavirus. Sinds het begin werden meerdere studies gepubliceerd d…

Lees verder

08.11.2021
Vitamine D belangrijk voor je weerstand?

Voor wie door zijn arts aangeraden werd om een vitamine D-supplement in te nemen, is het vaak niet duidelijk hoeveel vitamine D je het best …

Lees verder

01.11.2021
Wat is de optimale dosis vitamine D?

Bij de keuze van een vitamine D-supplement vragen veel mensen zich af wat nu de optimale dosis vitamine D is. Lees hier een antwoord op die …

Lees verder