• 17/12/2018

Kies voor een vitamine D-supplement op basis van olie


Vitamine D is een van de weinige vitamines die ons lichaam zelf kan aanmaken. Dat gebeurt in ideale omstandigheden onder invloed van de zon. Door dagelijks 15 – 30 minuten buiten te zijn worden de UV-stralen via de handen, het hoofd en de armen opgenomen en in het lichaam omgezet in vitamine D.

Tijdens de donkere wintermaanden is die natuurlijke aanmaak van vitamine D echter niet evident. We blijven veel meer binnen en achter glas gebeurt de opname van vitamine D niet. Bovendien zijn de UV-stralen tijdens de wintermaanden niet krachtig genoeg. Ook via voeding is het erg moeilijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen.

De kans op een vitamine D-tekort wordt dus heel groot. Daarom is het sterk aanbevolen om extra vitamine D in te nemen via een supplement.

 

Een vitamine D-supplement op basis van olie is de beste keuze

Wie al eens een voedingssupplement genomen heeft, is het misschien opgevallen dat voedingssupplementen vaak in de vorm van tabletten aangeboden worden. Voor vitamine D is deze toedieningsvorm echter niet optimaal. Het is veel beter om te kiezen voor een vitamine D-supplement op basis van olie. Zulke supplementen zijn op de markt onder de vorm van capsules, druppels of ampullen.

Hoe valt het dan te verklaren dat een vitamine D-supplement op basis van olie de beste keuze is? Vitamine D is namelijk in vet oplosbaar, daardoor is olie als vettige substantie een goeie toedieningsvorm voor vitamine D. De beste manier om vitamine D tijdens de spijsvertering op te nemen is dus in combinatie met vet of olie. Voeding die veel vitamine D bevat, is bovendien ook vaak rijk aan vet. Denk maar aan vette vis, eieren en orgaanvlees.

 

Hoe vind ik een vitamine D-supplement op basis van olie?

Je gaat dus het best op zoek naar een vitamine D-supplement op basis van olie dat wordt aangeboden in de vorm van capsules of druppels. Vooral voor kinderen onder de 12 jaar zijn druppels handig omdat ze gemakkelijk te doseren zijn. Ampullen zijn een minder goed idee, omdat die vaak wekelijks of maandelijks moeten worden ingenomen. Een dagelijkse inname van vitamine D is een betere keuze. 

Zo’n vitamine D-supplement op basis van olie is FULTIUM. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar volstaat het om dagelijks een kleine, blauwe capsule in te nemen. Zo neem je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D in. 

 

Ontdek meer:

09.12.2021
Bestaat er een link tussen COVID-19 en vitamine D?

In deze blog bespreken we het eventuele verband tussen vitamine D en het coronavirus. Sinds het begin werden meerdere studies gepubliceerd d…

Lees verder

08.11.2021
Vitamine D belangrijk voor je weerstand?

Voor wie door zijn arts aangeraden werd om een vitamine D-supplement in te nemen, is het vaak niet duidelijk hoeveel vitamine D je het best …

Lees verder

01.11.2021
Wat is de optimale dosis vitamine D?

Bij de keuze van een vitamine D-supplement vragen veel mensen zich af wat nu de optimale dosis vitamine D is. Lees hier een antwoord op die …

Lees verder