• 7/01/2019

Met een dagelijkse inname van vitamine D houd je je vitamine D-waarden constant

 

Vanaf de eerste lentedagen is er niets zo heerlijk als tussen de middag even buiten te zijn. We halen een frisse neus, lunchen buiten de deur en ‘pakken een paar minuten wat zon’. Dat laatste doen we trouwens ook letterlijk: door buiten te zijn met onze handen, armen en ons hoofd bloot maken we heel wat vitamine D aan via de UV-stralen van de zon. Die dagelijkse momenten buiten zijn dus van niet te onderschatten waarde voor het vitamine D-gehalte in ons bloed. Zo is onze dagelijkse inname van vitamine D immers gegarandeerd.

Het hoeft weinig uitleg dat ‘een beetje zon pakken’ tijdens de wintermaanden veel minder evident is. Door de donkere dagen, het slechte weer en de kou zijn we geneigd om binnen te blijven. De aanmaak van vitamine D achter glas gebeurt bijgevolg niet. Ook via voeding is het niet evident om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Met alle gevolgen van dien voor onze natuurlijke aanmaak van vitamine D.

Kies voor een dagelijkse inname van vitamine D

Gelukkig zijn er heel wat supplementen op de markt die kunnen helpen om onze vitamine D-waarden op peil te houden. Zo’n vitamine D-supplement tijdens de wintermaanden wordt dan ook sterk aangeraden. Risicogroepen, zoals personen met een donkere huidskleur, zwangere vrouwen, senioren, zwaarlijvige personen of zij die vaak binnenshuis werken, kunnen overwegen om tijdelijk te kiezen voor een verhoogde dosering.

Bij de keuze van een supplement is het echter belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Zo kies je het best voor een supplement dat vitamine D3 bevat, houd je rekening met de dagelijks aanbevolen hoeveelheid en kies je idealiter voor een toedieningsvorm op basis van olie, bijvoorbeeld via een capsule. Vitamine D is namelijk een vetoplosbare vitamine waardoor een supplement op oliebasis beter wordt opgenomen in het lichaam.

Ook hoe vaak je het supplement moet innemen tijdens de kuur is bepalend voor de keuze van het supplement. Zo is het beter om te kiezen voor een dagelijkse inname van vitamine D dan een maandelijkse. Net zoals je tijdens de zomermaanden elke dag buiten bent en zo vitamine D aanmaakt via de zon, is dus de dagelijkse inname van vitamine D via een supplement de beste keuze.

 

Door een dagelijkse inname van vitamine D blijven je bloedwaarden constant

Zo zorg je bij een dagelijkse inname van vitamine D voor een constante waarde in het bloed en beschikt het lichaam voortdurend over de optimale hoeveelheid vitamine D. Bij een wekelijkse of maandelijkse inname van vitamine D, krijgen de bloedwaarden een opstoot maar nemen die waarden ook telkens weer af. Wanneer je bij een vitamine D-kuur die wekelijks of maandelijks wordt ingenomen een inname vergeet, mis je bovendien een grotere hoeveelheid vitamine D dan wanneer je bij een dagelijkse kuur eens een capsule vergeet in te nemen.

Ben je vastberaden om te kiezen voor een kuur met een dagelijkse inname van vitamine D ? Dan is FULTIUM een goeie keuze. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar zijn er Fultium Junior aardbeiengummies met de aanbevolen dosering voor kinderen van 400 I.E. vitamine D. Voor volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar is er Fultium 800, met de aanbevolen dosering voor volwassenen van 800 I.E. vitamine D in kleine blauwe capsules. Voor tijdelijke verhoogde behoeften is er Fultium 2000 met 2000 I.E. vitamine D in een kleine doorzichtige capsule. Zo blijven je vitamine D-waarden constant.

Haal deze winter de zon in huis met FULTIUM.
Je dagelijkse portie vitamine D.

Ontdek het Fultium gamma die een aangepast vitamine D supplement biedt voor iedereen.

Ontdek meer:

09.12.2021
Bestaat er een link tussen COVID-19 en vitamine D?

In deze blog bespreken we het eventuele verband tussen vitamine D en het coronavirus. Sinds het begin werden meerdere studies gepubliceerd d…

Lees verder

08.11.2021
Vitamine D belangrijk voor je weerstand?

Voor wie door zijn arts aangeraden werd om een vitamine D-supplement in te nemen, is het vaak niet duidelijk hoeveel vitamine D je het best …

Lees verder

01.11.2021
Wat is de optimale dosis vitamine D?

Bij de keuze van een vitamine D-supplement vragen veel mensen zich af wat nu de optimale dosis vitamine D is. Lees hier een antwoord op die …

Lees verder