Beantwoord de twaalf vragen in onze test en bepaal zelf of jij misschien te weinig magnesium opneemt***.

<p>Ben je zwanger of geef je borstvoeding?</p>

Vraag 1 / 12

Ben je zwanger of geef je borstvoeding?

Zwanger
Borstvoeding
Geen van beide
Symptomen van een magnesiumtekort?

Gevolgen van een tekort:

Een tekort aan magnesium kan vervelende kwaaltjes veroorzaken zoals spierkrampen, ooglidtintelingen, maagklachten, duizeligheid en angst of prikkelbaarheid.

Een langdurig of zwaar tekort aan magnesium kan in extreme gevallen leiden tot hartkloppingen, migraine en/of hoofdpijn, problemen met de bloeddruk of depressie.

Bepaalde geneesmiddelen zoals maagzuurremmers of diuretica kunnen de opname van magnesium door het lichaam verhinderen.

herkennen van een magnesiumtekort

Een tekort herkennen:

Een magnesiumtekort is vaak moeilijk te herkennen. Toch zijn er een aantal symptomen die kunnen wijzen op een gebrek aan magnesium. Zo kunnen spierkrampen, trillende oogleden of een verhoogde prikkelbaarheid symptomen zijn van een tekort. 1,2
Dankzij een bloedonderzoek bij jouw arts kan je zekerheid krijgen over je magnesium status.

Wat is een goed magnesium supplement

Heb je een verhoogd risico op een tekort?

Dan kan je een magnesiumsupplement innemen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium is 300mg per dag voor vrouwen en 350mg voor mannen. Met slechts 1 tablet Magnesium EG Opti per dag, bedraagt je magnesiuminname al 225mg magnesium!

***Let op: het resultaat van deze test is slechts een indicatie. Bij je arts kan je een bloedtest laten doen om zekerheid te krijgen over je magnesium status.
Deze test werd samengesteld op basis van grondig literatuuronderzoek. Toch mogen de resultaten van deze test in geen geval gebruikt worden als alternatief voor de mening van een arts. Bij enige vorm van twijfel wordt ten zeerste aangeraden om een arts te raadplegen.

*IQVIA SO of magnesium filtered on reference level 08/2023 Magnesium EG Opti is een voedingssupplement voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. **Zowel magnesium als vitamine B6 dragen bij tot een normale psychologische functie en tot het verminderen van de vermoeidheid. Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en een normale functie van het zenuwstelsel. Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren.

1. DiNicolantonio JJ, et al. Open Heart 2018;5:e000668. doi:10.1136/openhrt-2017-000668
2. https://be-sup.be/nl/voedingssupplementen/magnesium

ID 5.567 EG nv/sa, Heizel Esplanade 1b22, 1020 Brussel, 10/2023