70% van de Belgen heeft te weinig magnesium.

Dankzij de unieke samenstelling volstaat 1 tablet Magnesium EG OPTI per dag om je vermoeidheid te verminderen2. Extra magnesium kan helpen in periodes van stress. Bovendien helpt magnesium voor het behoud van een goede werking van je spieren3, bv. tijdens het sporten.

Magnesium EG OPTI

Magnesium EG OPTI heeft tal van voordelen. Het draagt bij tot het verminderen van vermoeidheid, ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en de spierfunctie4.

Ook speelt het een belangrijke rol bij psychologische functie en in de elektrolytenbalans5. Niet verwonderlijk dat magnesium soms ook het ‘meester mineraal’ wordt genoemd.

Organische magnesiumzouten

Organische magnesiumzouten

Magnesium EG OPTI bevat organische magnesiumzouten (citraat, tauraat en glycerofosfaat) die goed verdragen worden in het maagdarmkanaal (minder laxatieve werking) en een goede biologische beschikbaarheid hebben, evenals vitamine B6 die, net als magnesium, bijdraagt tot het verminderen van de vermoeidheid.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium is 300mg per dag voor vrouwen en 350mg voor mannen. Met slechts 1 tablet Magnesium EG OPTI per dag, bedraagt je magnesiuminname al 225mg magnesium.

Bij een verhoogde behoefte

Tijdens een verhoogde behoefte

Magnesium EG OPTI kan gebruikt worden in perioden van een verhoogde behoefte aan magnesium. Personen met het grootste risico op een tekort aan magnesium zijn:

  • personen met stress en/of vermoeidheid
  • sportbeoefenaars
  • vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven
  • jongeren in volle groei vanaf 12 jaar
  • ouderen
Magnesium EG OPTI

Magnesium EG OPTI is een voedingssupplement dat in België wordt geproduceerd.

magnesium supplement

Waar is een magnesium supplement goed voor ?

Magnesium is een cruciaal mineraal voor de gezondheid en voor de normale werking van ons metabolisme.. Dit mineraal, dat wordt ingenomen in kleine hoeveelheden via onze voeding, is belangrijk voor verschillende lichaamsfuncties.

Een gebrek aan magnesium kan leiden tot vermoeidheid en heeft een belangrijk functie voor de werking van spieren, zenuwen en draagt bij aan psychologische functies.

Om magnesium efficiënt te absorberen, wordt aanbevolen om supplementen te gebruiken die organische magnesiumzouten bevatten, zoals bv. citraat, tauraat en glycerofosfaat.

Deze vormen worden beter opgenomen door het lichaam en geven minder laxatieve bijwerkingen in vergelijking met bijvoorbeeld magnesiumoxide (of anorganische zouten).

Aanbevolen hoeveelheid:

1 tablet per dag

Hoe innemen:

Met een beetje water, bij voorkeur tijdens een maaltijd

Allergenen:

Bevat geen suiker en geen gluten

Verpakking:

60 tabletten

Magnesium EG OPTI is bestemd voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Download de bijsluiter - Magnesium EG OPTI

*IQVIA SO of magnesium filtered on reference level 08/2023 Magnesium EG OPTI is een voedingssupplement voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. **Zowel magnesium als vitamine B6 dragen bij tot een normale psychologische functie en tot het verminderen van de vermoeidheid. Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en een normale functie van het zenuwstelsel. Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren.

*** Bron: www.naredi.be/nl/voedingssupplementen/magnesium
1 Zowel magnesium als vitamine B6 dragen bij tot een normale psychologische functie en tot het verminderen van de vermoeidheid. Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren, een normaal energiemetabolisme en een normale werking van het zenuwstelsel.
2 Rylander* R et al. Bioavailability of Magnesium Salts – A Review, BioFact Environmental Health Research Centre, Björkåsv 21, 443 91 Lerum, Sweden - een goede biologische beschikbaarheid = een hoge opname door ons organisme
3 Bijsluiter Magnesium EG OPTI
4 Hoge Gezondheidsraad – Voedingsaanbevelingen voor België – 2016 – September 2016 – HGR NR. 9285

ID 5.567 EG nv/sa, Heizel Esplanade 1b22, 1020 Brussel, 10/2023

 

Vraag advies aan je arts of apotheker. Magnesium EG OPTI is een voedingssupplement.