• 18/02/2021

Sérélys en Think Pink slaan de handen in elkaar om de levenskwaliteit van vrouwen getroffen door borstkanker zo goed mogelijk te maken. Heel wat vrouwen hebben tijdens een hormonale behandeling immers last van warmteopwellingen en zweetaanvallen. In wat volgt ontdek je waardoor die precies veroorzaakt worden en wat je eraan kan doen.
Kom ook te weten waarom Sérélys een betrouwbare partner tijdens hormoon- en chemotherapie is.

Sérélys & Think Pink slaan de handen in elkaar

Warmteopwellingen tijdens hormoon- of chemotherapie:
hoe komt dat?

Net zoals in de overgang hebben warmteopwellingen en zweetaanvallen tijdens hormoon- of chemotherapie alles te maken met het verlaagde oestrogeengehalte. Oestrogeen regelt namelijk mee het thermoregulatiecentrum in de hersenen. Wanneer de hoeveelheid oestrogeen daalt, kan het lichaam bij de minste stijging van de lichaamstemperatuur reageren alsof er sprake is van oververhitting.

Om de ontwikkeling van de kankercellen te blokkeren, wordt tijdens hormoon- of chemotherapie ook de natuurlijke productie van vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen geremd. Op die manier ontstaat er een hormonaal onevenwicht. Daardoor is het dus mogelijk dat je tijdens hormoon- of chemotherapie net dezelfde ongemakken ondervindt als in de overgang.

Wat kan je doen tegen onverwachte warmteopwellingen?

Heb je last van opvliegers en warmteopwellingen tijdens een hormonale behandeling? Raadpleeg dan in eerste instantie jouw behandelende arts of borstverpleegkundige. Ga nooit zomaar over tot het gebruik van producten die kunnen helpen tegen warmteopwellingen. Het is immers zo dat bepaalde producten kunnen interageren met de therapie, waardoor de werking van de behandeling kan verminderen.

Ook producten op basis van fyto-oestrogenen die zogenaamd van natuurlijke oorsprong zijn, zoals hop, zilverkaars of soja, zijn niet zonder risico. Dergelijke producten hebben immers ook een licht hormonale werking, waardoor ze niet vrij te gebruiken zijn voor vrouwen die een hormoonafhankelijke kanker hebben (gehad).

Wat is dan wel veilig in gebruik tijdens en na een hormonale behandeling? Het is belangrijk om te kiezen voor een natuurlijke oplossing zonder hormonale werking, zoals bijvoorbeeld voedingssupplementen op basis van gezuiverde, cytoplasmatische stuifmeelkorrels. Deze producten wel veilig in gebruik tijdens of na een hormonale behandeling.

Maar ook wanneer je overweegt om zo’n voedingssupplement te gaan gebruiken, bespreek je dit best eerst op voorhand met je arts. Op die manier is die steeds op de hoogte van de voedingssupplementen die je inneemt of graag wil innemen.

Sérélys, jouw partner tijdens een hormonale behandeling

Sérélys, jouw partner tijdens een hormonale behandeling

Sérélys is een voedingssupplement waarvan de doeltreffendheid klinisch bewezen is. Dankzij het niet-hormonaal werkingsmechanisme kan Sérélys bovendien veilig gebruikt worden tijdens hormoon- of chemotherapie. Dus een combinatie van Sérélys en een van volgende geneesmiddelen is mogelijk: tamoxifen, letrozole, anastrozole, triptoreline en raloxifene, … Deze lijst is echter indicatief, dus bespreek dit zeker ook met je behandelende arts. 

De samenstelling van Sérélys bestaat uit uitgezuiverde extracten van stuifmeelkorrels, waardoor Sérélys 100% natuurlijk is. De stuifmeelkorrels vormen overigens geen gevaar voor vrouwen met een pollenallergie.

Een kuur met Sérélys bestaat uit de inname van 2 tabletten per dag. Dat kan je doen in 1 inname ’s morgens en ’s avonds. Ervaar je vooral opvliegers overdag? Neem dan de tabletten het best ‘s ochtends in. Voor nachtelijke warmteopwellingen is het dan weer aangeraden om de tabletten ‘s avonds in te nemen. Omdat Sérélys een natuurlijk product is, worden de eerste effecten van de kuur opgemerkt na 4 weken. Na 2 maanden is het maximale effect bereikt. Je mag de kuur onbeperkt voortzetten voor een blijvend effect.

Sérélys ondersteunt immers graag de droom van Think Pink om borstkanker de wereld uit te helpen

Sérélys & Think Pink slaan de handen in elkaar

Vanuit de gedeelde missie om vrouwen met een hormoonafhankelijke borstkanker een zo kwalitatief mogelijk leven te bieden, gingen Sérélys en Think Pink een samenwerking aan. Sérélys ondersteunt immers graag de droom van Think Pink om borstkanker de wereld uit te helpen. Door patiënten zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens en na de behandeling, draagt Sérélys daar graag haar steentje aan die droom bij!