Al 31 jaar ervaring in generische geneesmiddelen

1979

1e generische farmaceutische firma

De onderneming werd in 1979 opgericht door drie Belgische zakenmannen. Omdat merkgeneesmiddelen voortdurend duurder werden en er geen geloofwaardig alternatief bestond voor deze geneesmiddelen, besloten ze een farmaceutische firma op te richten voor ‘generische geneesmiddelen’. Er wachtte hen een titanenwerk, want generieke geneesmiddelen waren nog onbekend in België en er bestond nog geen wettelijk kader.

Maar EG nv zette door: dossiers voorbereiden, geneesmiddelen registreren, prijzen aanvragen, terugbetalingen bedingen via de ziekteverzekering en de wetgeving inzake generische geneesmiddelen mee vorm geven.

1987

Het eerste EG generische geneesmiddel

Met als resultaat, de voorstelling van het eerste EG generisch geneesmiddel in februari 1987. Op dat moment bevond EG nv zich op een scharnierpunt in haar geschiedenis: de generische geneesmiddelen raakten stilaan bekend bij het Belgische publiek, maar de investeringen bleven enorm.

1991

Integratie in de STADA groep

Door de integratie in STADA Arzneimittel AG, een internationale Duitse farmaceutische groep, kreeg EG nv de kans om nog een versnelling hoger te schakelen en bereikte ze de top van de Belgische markt voor generische geneesmiddelen.

Dankzij deze integratie krijgt EG nv toegang tot nog meer kwalitatieve geneesmiddelen en kunnen we nog kost-efficiënter werken door de schaalvoordelen.

2007

Oprichting van de OTC merken divisie

Naast de EG Generics divisie – met generische geneesmiddelen die voornamelijk op voorschrift verkrijgbaar zijn – richtte EG nv ook een divisie op met innovatieve OTC merken.

De focus ligt op voedingssupplementen die wetenschappelijk bewezen zijn: de zogenaamde ‘evidence-based nutraceuticals’: producten zoals Protectis , Sérélys, Mobiflex en Glucocare. Daarnaast hebben we ook vernieuwende medische hulpmiddelen zoals Viruprotect en Silikom.

2017

Oprichting van de Specialty Care divisie

Op 1 januari 2017 werd een derde divisie opgericht die zich hoofdzakelijk op ziekenhuizen richt: Specialty Care. Met onze generische producten willen we ook de gezondheidszorg binnen ziekenhuizen en psychiatrische instellingen toegankelijker maken.

Maar naast generische geneesmiddelen bieden we ook originele geneesmiddelen aan: bv.. een innovatieve toedieningsvorm van apomorfine voor de symptomatische behandeling van de ziekte van Parkinson.

Er wordt ook volop gewerkt aan de uitbreiding van onze productportfolio met o.a. bio-similaire geneesmiddelen.

Vandaag

Vandaag

We zijn ondertussen het grootste farmaceutisch bedrijf in België.

Met een aanbod voor zowat elk therapeutisch domein zijn we marktleider in generische geneesmiddelen. EG is immers het meest voorgeschreven merk door artsen in België.

We produceren nog steeds heel wat van onze generische geneesmiddelen in België. We hebben intussen al 190 werknemers en blijven investeren in

  • de ontwikkeling van generische geneesmiddelen voor een kwalitatieve gezondheidszorg
  • wetenschappelijk bewezen voedingssupplementen en medische hulpmiddelen die je zonder voorschrift kan kopen in je apotheek
  • uiterst gespecialiseerde producten – vnl. voor ziekenhuizen