Ontdek de werking van EG

Het farmaceutisch bedrijf EG

Het farmaceutisch bedrijf EG is een van oorsprong Belgisch bedrijf en de onbetwiste leider op het gebied van generische geneesmiddelen in België. Hiervoor doen we rechtstreeks of onrechtstreeks een beroep op ruim 300 personen.

EG maakt deel uit van STADA Arzneimittel AG en bestaat uit 3 divisies: EG Generics, Consumer Care & Specialty Care.

EG Generics

Met ruim 30 jaar ervaring is EG de onbetwiste marktleider in generische geneesmiddelen in België.

De EG portfolio bevat nu al bijna 700 geneesmiddelen (voornamelijk medicatie op voorschrift) - voor de behandeling van gezondheidsproblemen in zowat elk therapeutisch domein.

Het EG team biedt artsen en specialisten ook continu praktische ondersteuning voor een verantwoorde patiëntenzorg.

Consumer Care

We ontwikkelen innovatieve merken van voedingssupplementen, medische hulpmiddelen en geneesmiddelen die zonder voorschrift verkrijgbaar zijn in de apotheek (OTC).

We leggen de nadruk op de zogenaamde ‘evidence-based nutraceuticals’: voedingssupplementen die wetenschappelijk bewezen zijn en je helpen om je gezondheid te ondersteunen.

Specialty Care

We bieden ook uiterst gespecialiseerde, voorschriftplichtige geneesmiddelen aan – hoofdzakelijk aan ziekenhuizen en psychiatrische instellingen. Er wordt ook volop gewerkt aan de uitbreiding van het productgamma met o.a. bio-similaire geneesmiddelen.

Belgische productie

We produceren heel wat van onze EG generische geneesmiddelen in België en doen hiervoor rechtstreeks of onrechtstreeks een beroep op ruim 300 personen.

Hoogtechnologische productie in Turnhout

Productie

Hoogtechnologische productie in Turnhout

SANICO NV (Turnhout) staat mee in voor de geneesmiddelenproductie van EG. SANICO stelt 250 medewerkers tewerk en is een hoogtechnologisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren en verpakken van geneesmiddelen.

Kwaliteitsnormen

Volgens de strengste kwaliteitsnormen

De onderneming beschikt over moderne installaties, is onderworpen aan de strengste internationale normen (de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie) en levert geneesmiddelen van een constante en hoogstaande kwaliteit.

Zelfde productieketen als die van merkgeneesmiddelen

Productieketen

Zelfde productieketen als die van merkgeneesmiddelen

Naast EG nv doen nog talrijke andere farmaceutische firma's een beroep op SANICO: generische geneesmiddelen en merkproducten komen dan ook vaak van dezelfde productieketen.