• 29/10/2021

Borstkanker is niet alleen een vrouwenziekte. Ieder jaar krijgt ook een honderdtal mannen de diagnose! En ook mannen met borstkanker zullen een behandeling moeten ondergaan voor de genezing. Dit kan mogelijks gepaard gaan met vervelende bijwerkingen zoals opvliegers en zweetaanvallen. Maar daar kan je gelukkig iets aan doen!

 

Borstkanker bestaat ook bij mannen!

Het krijgt minder aandacht, maar ook mannen kunnen hormoongevoelige kankers krijgen. Denk maar aan prostaatkanker. Of borstkanker! Dat is op zich een erg zeldzaam gegeven: slechts één procent van alle borstkankerpatiënten zijn mannen.

 

En het aantal gevallen neemt de laatste jaren ook toe. Momenteel worden in België jaarlijks zo’n honderdtal mannen – met gemiddelde leeftijd tussen 60 en 65 jaar[2] – behandeld voor borstkanker. Daarom is het belangrijk dat er meer sensibilisering komt, zodat mannen ook een tijdige diagnose kunnen krijgen en de eerste stap naar hun genezing kunnen zetten.

 

Warmteopwellingen tijdens hormoon- of chemotherapie

Borstkanker bij mannen is meestal hormoongevoelig: tot 80% van alle mannelijke patiënten vertoont een aanwezigheid van hormoonreceptoren. Er is dus een vermoeden dat oestrogeen een rol speelt, want ook mannen maken oestrogeen aan en hun borstweefsel reageert ook op hormonale stimulansen, maar wetenschappelijk onderzoek heeft dit nog niet uitgewezen.

Wat wel vaststaat is dat je als man de ongemakken die vrouwen zelf ervaren bij de overgang, zoals opvliegers en zweetaanvallen, ook kunt ervaren tijdens hormoon- of chemotherapie.

Dat komt doordat de natuurlijke productie van vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen afgeremd wordt zodat de ontwikkeling van kankercellen geblokkeerd wordt. Het verlaagde oestrogeengehalte leidt tot een hormonaal onevenwicht en de thermoregulatie in je hersenen slaat op hol. Bij de minste stijging van lichaamstemperatuur voelt je lichaam zich al oververhit. En dat kan tot vervelende bijwerkingen zoals opvliegers en nachtelijke zweetaanvallen leiden.

 

Sérélys, jouw partner tijdens een hormonale behandeling

Sérélys is een betrouwbare partner tijdens hormoon- en chemotherapie en slaat de handen in elkaar met Think Pink om borstkanker de wereld uit te helpen. Door patiënten zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens en na de behandeling, dragen we graag ons steentje bij.

Vervelende bijwerkingen zoals opvliegers en zweetaanvallen verlichten? Sérélys is een voedingssupplement waarvan de doeltreffendheid klinisch bewezen is. Dankzij de niet-hormonale werking kan Sérélys veilig gebruikt worden in combinatie met hormoon- of chemotherapie.

Een natuurlijke oplossing voor je bijwerkingen?

Sérélys zorg op een natuurlijke, veilige en doeltreffende manier dat je levenskwaliteit verbetert.

Een doeltreffende en veilige oplossing zonder hormonaal werkingsmechanisme

Sérélys® is een natuurlijk product op basis van gepantenteerde, gezuiverde extracten van stuifmeelkorrels aangewezen bij opvliegers, tijdelijke vermoeidheid en prikkelbaarheid gelinkt aan de menopauze.

Dankzij het niet-hormonale werkingsmechanisme van Sérélys, mag het ook gebruikt worden door vrouwen die borstkanker hebben (gehad) of die een verhoogd risico hebben op borstkanker.

2 tabletten per dag in 1 inname voor een optimale werking.