Vraag jij je soms ook af hoe je beter kan omgaan met stress en je symptomen kan aanpakken? Een goede stap, want een leven met minder stress biedt alleen maar voordelen: je gaat rustig door het leven, geniet van tijd met vrienden en familie, hebt energie en ervaart een gevoel van zorgeloosheid. Het is dus zeker de moeite waard om hiermee aan de slag te gaan!

Librestil bevat essentiële lavendelolie, Ashwagandha en vitamine B6.

Van waar komt stress?

Een hoge werkdruk, constante prikkels, een zware emotionele periode, … Onze razendsnelle levensstijl brengt veel stress en spanning met zich mee. We ervaren het allemaal wel eens. En dat is op zich geen probleem als het voor een kortere periode is.

Met weerbaarheid of draagkracht kunnen we die spanning normaal gezien met gemak dragen. Soms wordt het echter wat te veel en als je dan geen actie neemt, kan dat leiden tot vervelende stress symptomen en gevolgen. Ontdek daarom hieronder de tips om stress los te laten. 

6 tips om stress los te laten en je balans terug te vinden

Klaar om jouw stressklachten aan te pakken? Hier vind je alvast enkele tips tegen stress, zodat jij er weer tegenaan kan!

Stress kan je behandelen door meer kalmte en mentale energie in je leven te brengen.

Tip 1

Maak enkele aanpassingen aan je levensstijl

Bij het aanpakken van stress, is het in eerste instantie belangrijk dat je naar de achterliggende oorzaken van jouw stressklachten kijkt. Het heeft immers geen nut om je stress kortstondig aan te pakken als de klachten even later gewoon opnieuw de kop opsteken.

Werp dus even een kritische kijk op je leven en vraag jezelf af: wat kan ik veranderen om een kalmer leven te hebben? Hoe kan ik meer energie creëren? Welke acties kan ik nemen op korte of lange termijn om mijn leven in eigen handen te nemen en stress te verminderen? Blijf vooral geen 15.000 dingen tegelijk doen, maar leg prioriteiten voor wat voor jou belangrijk is.

Tip 2

Doe zaken waar je energie van krijgt

Waar krijg jij energie van? Een gezellige namiddag met je vrienden en familie? Een wandeling in de natuur? Rustig in jouw zetel een boek lezen? Een middagje tuinieren? Of schilderen?

Een goed doel waar je je met veel plezier voor inzet? Dat zijn de zaken waar je extra tijd voor moet maken in je leven! Maak verbinding met wat voor jou telt en probeer extra tijd te maken voor de zaken waar jij energie van krijgt. Enkele suggesties:

 • Spreek regelmatig af met vrienden en familie.

 • Plan je agenda ook niet te vol!

 • Ook lachen is goed voor lichaam en geest!

 • Beweeg voldoende.

 • Verlaat regelmatig je huis!

 • Ook evenwichtige en gezonde voeding helpt je om energie te geven.

Tip 3

Vind momenten van rust

Er bestaan allerlei oefeningen, technieken en methoden die je kunnen helpen om beter om te gaan met stress, jouw kalmte en mentale energie te bewaren. Denk maar aan:

 • Ademhalingstechnieken
 • Mindfulness en mediteren
 • Ontspannende lichaamsoefeningen

Maar ook andere zaken kunnen je helpen om momenten van innerlijke rust en ontspanning te vinden, bijvoorbeeld wanneer je een warm bad neemt of gezellig in de zetel een boek leest. Probeer zeker om iedere dag wat tijd voor jezelf te maken, zelfs al is het maar vijf minuutjes.

Tip 4

Zorg voor een goed slaappatroon

Besteed extra aandacht aan je slaapkwaliteit, bijvoorbeeld door een vast slaappatroon aan te houden en optimale slaapomstandigheden te creëren (donkere en koele kamer, goede matras, …).

Wil je meer weten over het belang van je slaapkwaliteit en hou je deze kan ondersteunen? Bekijk dan zeker de slaaptips op onze website van Lunestil.

Tip 5

Zoek professionele hulp

Als je aanhoudend last hebt van jouw stresssymptomen of je hebt het gevoel dat het allemaal wat veel wordt, ga dan zeker langs bij de huisarts. Die kan jou helpen om gepaste hulp op maat te vinden! En ook een psycholoog kan je helpen om beter om te gaan met stress.

Tip 6

Voedingssupplementen als ondersteuning

Ook voedingssupplementen kunnen ondersteuning bieden in perioden van stress. Ga zeker eens langs bij je arts of apotheker voor extra advies over wat voor jou de beste optie is.

Zin om je stress los te laten?

Librestil is een innovatieve duocapsule op basis van krachtige ingrediënten:

Lavandula angustifolia

Lavandula angustifolia wordt al eeuwenlang gebruikt als relaxerende plant. Ze krijgt ontspannende1 eigenschappen toegeschreven.

Ashwagandha

Ashwagandha is een adaptogeen en helpt zo je lichaam omgaan met stress2. Het kan gebruikt worden voor geestelijke veerkracht in perioden van stress en (in)spanning. Daarnaast geeft Ashwagandha ook meer (mentale) energie2

Vitamine B6

Vitamine B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid3 en een normaal energieleverend metabolisme.

Ontdek Librestil

Librestil is een voedingssupplement van de hoogste kwaliteit. Met haar 3 krachtige componenten in een innovatieve duocapsule, helpt Librestil je om stress² los te laten en zo opnieuw je balans² terug te vinden

 • Librestil is rustgevend1

 • Librestil helpt het lichaam omgaan met stress2

 • Librestil geeft (mentale) energie2,3