Ben je vermoeid en futloos door een periode van aanhoudende stress? Op zoek naar wat ondersteuning bij je zoektocht naar een vitaler en energieker leven? Dan is Ashwagandha misschien wel exact wat je zoekt. Maar wat is het precies? Hoe werkt het? En waar is het goed voor? Je leest er hier alles over.


 

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha, ook wel Withania Somnifera of Indiase ginseng genoemd, wordt al sinds oudsher in de Ayurvedische geneeskunde beschouwd als positief voor lichaam en geest. 

Het is een adaptogeen met withanoliden in de bladeren en wortelen, wat betekent dat het de balans in je lichaam opnieuw helpt te herstellen en zo voor stressverlagende effecten zorgt.

 

 

Waar is het goed voor?

Ashwagandha helpt het lichaam omgaan met stress en ondersteunt in perioden van mentale en nerveuze spanning en van angst. Daarnaast draagt Ashwagandha bij tot het behoud van het mentaal evenwicht en om het energielevel te behouden.

 

 

Hoe werkt het precies?

Periodes van stress en spanning gaan gepaard met een verstoorde hormoonbalans, zoals een verhoogde hoeveelheid cortisol of adrenaline in het bloed.

Adaptogenen, zoals Ashwagandha er eentje is, staan ervoor gekend om de verstoorde balansen in je lichaam terug in evenwicht te brengen. Zo werk je van binnen naar buiten en herstel je de verstoorde balans opnieuw.

Wanneer neem je Ashwagandha het beste in?

Wanneer neem je Ashwagandha het beste in?

Wanneer je het best Ashwagandha inneemt? Dat doet er niet zo veel toe. Je kan het immers zonder problemen zowel in de ochtend als in de avond innemen, bij het eten of niet.

Het is vooral belangrijk dat je het voldoende tijd geeft om z’n werk te doen. Studies tonen aan dat Ashwagandha bij vermoeidheid na 1 maand resultaten toont en bij stress na 2 maanden.

Ashwagandha ondersteunt
in perioden van stress, angst en mentale en nerveuze spanning

Ashwagandha helpt het lichaam omgaan met stress en draagt bij tot het behoud van het mentaal evenwicht en om het energielevel te behouden. Daarom is het de ideale partner om jou te ondersteunen in perioden van stress, angst en mentale of nerveuze spanning.

 

Ontdek Librestil

Librestil is een innovatieve duocapsule op basis van essentiële lavendelolie (Lavandula angustifolia), Ashwagandha extract en vitamine B6. Librestil werkt rustgevend8, helpt het lichaam omgaan met stress2 én geeft (mentale) energie1,4.

Laat stress2 los en vind opnieuw je balans4 met Librestil.

Librestil is een voedingssupplement en aangewezen voor gebruik bij volwassenen vanaf 18 jaar.

1. Vitamine B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en tot een normaal energieleverend metabolisme. 2. Ashwagandha helpt het lichaam omgaan met stress. 3. Ashwagandha heeft adaptogene eigenschappen. 4. Ashwagandha draagt bij tot het behoud van het mentaal evenwicht en om het energielevel te behouden. 5.https://www.healthline.com/nutrition/ashwagandha-in-the-morning-or-night#bottom-line 6. Auddy et al (2008). A Standardized Withania Somnifera Extract Significantly Reduces Stress-Related Parameters in Chronically Stressed Humans: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Study. JANA Vol. 11, No. 1. 7. Salve J, et al. (2019) Adaptogenic and Anxiolytic Effects of Ashwagandha Root Extract in Healthy Adults: A Double-blind, Randomized, Placebo-controlled Clinical Study. Cureus 11(12): e6466 8. Lavandula angustifolia is rustgevend.