Multivitamines zijn supplementen met een heleboel noodzakelijke vitaminen en mineralen. Maar zijn ze ook goed voor kinderen? Waar moet je allemaal op letten? En welke vitamines zijn goed voor je kind? Ontdek hier het antwoord op al jouw vragen! Zodat je begrijpt hoe je op een veilige manier de groei1  en immuniteit2  van je kinderen kan ondersteunen en ze zo gezond mogelijk blijven.

Zijn multivitamines goed voor kinderen?

Multivitamines goed voor kinderen

Kan je als kind een multivitamine nemen? Zeker weten! Het is voor je kind immers érg belangrijk dat ze iedere dag alle noodzakelijke vitamientjes binnenkrijgen. En je kan die zeker binnenkrijgen via voeding met een evenwichtig, gezond dieet. Maar ben je daar niet zo zeker van?

Bijvoorbeeld doordat zoonlief een moeilijke eter is? Of wil je graag je dochtertje een extra duwtje in de rug geven? Dan kan een multivitamine-gummy de nodige ondersteuning aan je kind bieden.

multivitamine-gummy

Multivitamines kunnen de groeién immuniteit4 van je kind mee helpen ondersteunen, zodat ze zo gezond mogelijk blijven. Kies voor een goed supplement van een goed merk met bewezen claims - zodat je kind zeker op de juiste manier alle vitaminen binnenkrijgt.

Bij enige twijfel kan extra medisch advies van je arts of apotheker zeker raad bieden.

Welke supplementen hebben kinderen nodig?

Kinderen hebben dezelfde mineralen en vitaminen nodig als volwassenen, gewoon in kleinere hoeveelheden. Daarnaast is het zeker belangrijk dat je kinderen tijdens hun groei voldoende vitaminen binnenkrijgen. Enkele voorbeelden:

vitamine d supplement


Vitamine D
ondersteunt bv. bij de ontwikkeling van sterke botten1 en de ontwikkeling van het immuunsysteem.2

jodium multivitamine kinderen


Jodium1
ondersteunt de normale groei van kinderen.

Vanaf welke leeftijd kan je er mee starten?

Op zich staat er geen limiet op wanneer je met een supplement voor je kind kan starten. Maar de noden voor peuters zullen iets anders zijn dan voor een kind van 12 jaar. Voor baby’s wordt er bijvoorbeeld een vitamine D-supplement aangeraden, terwijl je met een multivitamine waarschijnlijk eerder zal starten wanneer je kind iets ouder is. Maar ook voor kinderen van 1, 2 of 3 jaar kan je op advies van je arts of apotheek eventueel al beslissen om met een vitaminekuur te starten.

Hoe lang moet je het gebruiken - multivitamine kinderen

Hoe lang moet je het gebruiken?

Er staat op zich geen limiet op het gebruik van multivitamines! Ze ondersteunen de groei en immuniteit, zodat je kind juiste vitaminen en mineralen in het lichaam heeft. En het is op zich niet gemakkelijk om hier een concrete tijd op te plakken:

  • Ieder kind is anders en heeft andere noden

  • Ieder supplement heeft andere hoeveelheden


Probeer wel te vermijden dat je kind meer binnenkrijgt dan het dagdagelijks nodig heeft. Lees daarom steeds de productinformatie om de aanbevolen dagelijkse dosering te respecteren en vraag bij onduidelijkheid raad aan je arts of apotheker.

Waar moet je allemaal op letten?

Waar moet je allemaal op letten?

Hier zijn enkele tips om goede multivitamines voor je kinderen te kiezen:

  • Bekijk zeker het etiket voor je een product koopt! Zo kan je verzekeren dat de gewenste vitamines aanwezig zijn.

  • Vermijd lange discussies om de vitamientjes in te nemen! Sommige multivitamines voor kinderen worden geproduceerd in de vorm van gummies, zodat het eerder voelt alsof je kind een snoepje inneemt dan een heleboel mineralen en vitaminen. Let wel op: deze gaan vaak gemakkelijk binnen, dus geef zeker niet meer dan de aanbevolen dosering.

  • Kies een dosering die past bij je kind! Voor peuters zal je mogelijks een ander supplement of andere dagelijkse hoeveelheid nodig hebben dan voor een kind van 12 jaar.

Ontdek Omnivit Junior

Omnivit Junior is een multivitamine op basis van 10 vitaminen en 2 mineralen. Deze unieke combinatie ondersteunt zo de groei3  en immuniteit4  van je kind.

Bronnen
1, 3: Vitamine D is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten bij kinderen. Jood draagt bij tot de normale groei van kinderen.
2, 4: Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem bij kinderen.