Drukke periode op het werk? Binnenkort examens? Of voel je je algemeen wat vermoeiden gestrest2? Dan is een goede energieboost3 waarschijnlijk wel welkom. Maar hoe krijg je meer energie als je moe bent? Je leest er hier alles over!

Wanneer kan je een energieboost nodig hebben?

Iedereen kan op zich baat hebben bij een extra boost energie, maar er zijn toch bepaalde situaties waarin dit zeker een extra handje kan helpen: 

 • Drukke periode op het werk? Einde van het kwartaal? Een belangrijke presentatie? Dan kan een extra boost aan energie je helpen om het allemaal gemakkelijker onder controle te houden.

 • Ook voor sporters kan een energieboost soms noodzakelijk zijn. Train je voor een marathon? Breng je iedere dag een bezoekje aan de gym? Je verbruikt in zulke situaties een pak meer energie dan de gemiddelde mens en moet die dus ook opnieuw kunnen aanvullen!
 • Student zijn, is zwaarder dan het lijkt. Examenperiodes, een thesis schrijven, snel nog die paper indienen, … het kan allemaal een impact hebben op hoe moe of energiek je je voelt. Een beetje extra energie kan in zulke momenten zeker geen kwaad - integendeel! 

 • Ook op andere momenten die gepaard gaan met wat extra vermoeidheid of wanneer je net ziek geweest bent, kan een energieboost ondersteunen.

Hoe krijg je energie als je moe bent? 9 tips!

Op zoek naar een goede energieboost? Dan zijn er tal van tips die je kunnen helpen! Hier zijn 9 tips om snel en op een natuurlijke manier je energie te boosten:

energieboost-Manage-je-stress

Tip 1

Manage je stress

Manage je stress! Stress is een zware boosdoener voor een energierijk leven. Probeer de achterliggende oorzaken van je stressklachten waar mogelijk te elimineren en maak gebruik van stressmanagementtechnieken, zoals meditatie of ademhalingsoefeningen, waar nodig.

energieboost Beweeg

Tip 2

Beweeg

Beweeg iedere dag minstens een halfuurtje. Het geeft je niet alleen over het algemeen meer energie, maar bevordert ook je slaapkwaliteit - een dubbel win dus!

stop met roken

Tip 3

Stop met roken

Stop met roken! Roken heeft een zeer negatieve invloed op het lichaam en de gezondheid. 

drink een koffietje

Tip 4

Drink een koffietje

Koffie staat niets voor niets bekend als een middel dat een tijdelijke energieboost geeft. Het is een enorm goede stimulans, maar let wel: koffie kan je slaapkwaliteit negatief beïnvloeden, vooral als je het in de late namiddag of avond drinkt, dus gebruik het spaarzaam.

energieboost drink water

Tip 5

Drink water

Drink voldoende water, bij voorkeur 1,5 à 2 liter per dag.

Eet energierijk

Tip 6

Eet energierijk

Kies voeding die energierijk is, gezond is en veel mineralen en vitamines bevat. Vermijd waar mogelijk alcohol, fastfood, producten die veel suiker bevatten en ongezonde vetten.

goede nachtrust

Tip 7

Goede nachtrust

Zorg voor een goede nachtrust! Ga iedere dag op hetzelfde uur slapen, koop een goede matras, neem tijd om te ontspannen net voor je in bed kruipt, zorg ervoor dat je kamer fris is, …

Doe activiteiten die je energie geven, zoals met vrienden afspreken of je favoriete hobby.

Tip 8

Krijg energie

Doe activiteiten die je energie geven, zoals met vrienden afspreken of je favoriete hobby.

Multivitamine-supplementen

Tip 9

Multivitamine-supplementen

Ook multivitamine-supplementen zijn een manier om een energieboost te krijgen.

Welke voeding
geeft je meer energie?

Een van de beste manieren om een natuurlijke energieboost te krijgen, is via je voeding4:

 • Fruit zoals bananen, appels, aardbeien, sinaasappels en avocado
 • Dierlijke producten zoals vette vis en zuivel (yoghurt, ei)
 • Groenten zoals zoete aardappel, rode biet, groene bladgroenten
 • Noten, linzen, bonen, zaden en soja
 • Donkere chocolade
 • Volkoren granen
 • Dranken zoals koffie en thee
 • Water

Het is belangrijk om een gezond, evenwichtig en gevarieerd dieet te volgen, zodat je iedere dag de nodige vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vitamines en mineralen zijn immers onmisbaar voor je lichaam: ze bevorderen je immuunsysteem en helpen bij het goed functioneren. Jouw lichaam maakt ze jammer genoeg niet altijd zelf aan, dus goede voeding is erg belangrijk hiervoor.

Welk supplement helpt bij vermoeidheid?

Soms kan het echter zijn dat je niet voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt via voeding. Of misschien ervaar je een extra drukke periode, bijvoorbeeld op het werk of doordat het examens zijn. Dan kan een supplement extra ondersteuning bieden. Enkele voorbeelden van elementen die helpen bij vermoeidheid:

Magnesium


Magnesium

Maté


Maté

Panax Ginseng


Panax Ginseng

Ontdek Omnivit Boost Instant

Omnivit Boost Instant is een supplement voor meer energie5,6  en concentratie.Dankzij haar unieke werking op basis van Panax Ginseng, Maté en magnesium, helpt Omnivit Boost Instant vermoeidheid te verminderen1 en fysieke en geestelijke prestaties te ondersteunen. Een ware boost voor je energie!

Bronnen
1. Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
2. Panax ginseng draagt bij tot de weerstand van het lichaam tegen stress.
3. Mate helpt je energieker te voelen.
4. https://www.medicalnewstoday.com/articles/323947#drinks
5. Mate bij vermoeidheid, stress, fysieke en mentale overbelasting
6. Panax ginseng helpt vermoeidheid tegen te gaan.
7. Panax ginseng helpt de fysieke en mentale capaciteiten op peil te houden.