Energiek wakker worden?1 Een positieve kijk op het leven?1 Veerkrachtig en goed omkunnen met stress?2 Het zijn allemaal voorbeelden van wat de impact van vitaliteit1 op je leven kan zijn. Het is dus zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden. Maar wat beïnvloedt hoe vitaal je je voelt? We vertellen je alles en geven je 7 tips om dat vitale gevoel naar boven te brengen!

Wat is vitaliteit

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘vita’, wat leven betekent. En dat is ook meteen waar vitaliteit in grote lijnen voor staat: levenskracht, levenslust, zin voor leven, … Het is niet enkel fysiek gezond zijn, maar draait rond zo veel meer: mentaal welzijn, emotionele gezondheid, je energiek en fit voelen, veerkrachtig zijn, het gevoel hebben dat je de hele wereld aankunt, …

Beweging, een goede slaapkwaliteit, minder stress en een rijk sociaal leven helpen je om je opnieuw vitaal te voelen

Hoe vitaal je je voelt heeft dus een enorme invloed op je leven. Denk maar aan de eventuele impact van je vitaliteit op de werkvloer of bij jouw thuis wanneer je voor de kinderen zorgt. Als je je vitaal en in topvorm voelt, zal je energieker en kalmer door het leven gaan. Je doet je werk beter, hebt meer plezier in wat je doet, en geniet ook meer van ieder moment in je leven.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar vitaliteit gaat veel breder dan dat. Het betekent dat je genoeg kracht hebt om door het leven te gaan - en dat is van onschatbare waarde!

7 tips om je opnieuw vitaal te voelen?

Wil je je vitaliteit bevorderen ? Dan is je levensstijl een onmisbaar gegeven. Het beste dat je kan doen is een actieve en gezonde levensstijl nastreven. Enkele simpele aanpassingen kunnen een grote impact hebben en ervoor zorgen dat je je een pak vitaler en goed in je vel voelt.

Enkele voorbeelden en tips die van enorme invloed kunnen zijn op je vitaliteit:

tip1-beweging

Tip 1

Beweging

Iedere dag minstens een halfuurtje bewegen, is goed voor lichaam én geest. Het heeft bovendien ook een positief effect op je nachtrust, waardoor je beter slaapt en dus ook minder moe wakker wordt. Een uurtje naar de balletles, een fijne wandeling in de zon, na het werk even stoppen aan het zwembad, … kies voor een manier van bewegen die je leuk vindt, zodat je het zeker volhoudt, en ook met plezier aan het sporten of bewegen gaat. Het zal je vitaliteit snel verhogen!

Elimineer stress en focus op je mentaal welzijn

Tip 2

Elimineer stress en focus op je mentaal welzijn

Ook je mentaal welzijn verdient extra aandacht als je je vitaliteit wil verbeteren. Het beste dat je hier kan doen, is wat dichter naar je huidige levensstijl kijken en jezelf afvragen wat jou meer mentale energie geeft en wat te veel energie vraagt. Welke stappen kan je nemen om je beter in je vel te voelen? Wat is goed voor je emotionele gezondheid? Waar zeg je beter vaarwel tegen? Wat brengt te veel stress met zich mee? En hoe kan je die stress eventueel elimineren of managen?

Enkele voorbeelden van stressmanagement technieken die kunnen helpen bij je vitaliteit zijn: yoga, mindfulness, ademhalingsoefeningen, ontspannende lichaamsoefeningen, meditatie, …

Creëer een rijk sociaal leven

Tip 3

Creëer een rijk sociaal leven

Ook een rijk sociaal leven kan je energie boosten en vitaliteit verhogen. Maak regelmatig tijd voor vrienden en familie, nodig hen uit bij jouw thuis, doe regelmatig date nights met je partner, ga eens naar het pretpark met de kinderen, of zoek een nieuwe hobby waarbij je enkele keren per week het huis uitgaat en in contact komt met nieuwe mensen. Je zal je snel een pak fitter voelen!

Focus op een goede slaapkwaliteit

Tip 4

Focus op een goede slaapkwaliteit

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar ook een goede nachtrust heeft een enorme impact op hoe energiek en vitaal je je voelt. Enkele tips om beter te slapen:

 • Ga iedere dag op hetzelfde uur slapen
 • Koop een goede matras
 • Zorg ervoor dat je kamer voldoende fris is
 • Scroll vlak voor het slapengaan niet op je gsm
 • Vermijd cafeïne in de late namiddag
 • Let op met zware maaltijden in de avond
 • Ontspan net voor je in bed kruipt

Eet een gezond en evenwichtig dieet

Tip 5

Eet een gezond en evenwichtig dieet

Een gezond en evenwichtig dieet is misschien wel een van de belangrijkste tips om je vitaliteit te verbeteren. Zorg ervoor dat je steeds een goede variatie van volkoren granen, noten, zaden, fruit, groenten, zuivel, vlees, vis, aardappelen en oliën binnenkrijgt. Zo krijg je zonder problemen veel van de vitamines en mineralen binnen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Bij een tekort kan je je wat futloos, minder energiek of vermoeid voelen.

Stay hydrated

Tip 6

Stay hydrated!

Drink iedere dag voldoende water - bij voorkeur 1,5 à 2 liter per dag.

Ondersteun je vitaliteit met supplementen

Tip 7

Ondersteun je vitaliteit met supplementen

Wil je je lichaam graag een handje helpen? Ook een multivitaminesupplement kan ondersteuning bieden in je zoektocht naar het behoud van vitaliteit en een gezond leven.

Omnivit Active & Omnivit Daily Protect bevatten bijvoorbeeld 12 vitaminen, 8 à 9 mineralen en het tonicum Panax ginseng. Dankzij die unieke samenstelling ondersteunen ze jouw immuniteit3, energie4 en mentale focus5, waardoor je je opnieuw vitaal, gezond en fit voelt.

Het belang van vitaminen en mineralen

Vitaminen en mineralen spelen een belangrijke rol bij hoe vitaal we ons voelen. Ze zorgen ervoor dat je lichaam goed functioneert. Enkele voorbeelden van vitaminen, mineralen en elementen die invloed kunnen hebben op je energieof immuniteit7  zijn:

vitamines voor meer vitaliteit


Vitamines:
Vitamine A, Vitamine B3, Vitamine B6, Vitamine B12, Vitamine C en Vitamine D

mineralen voor meer energie


Mineralen:
Zink,
Ijzer, Selenium, Magnesium 

Multivitamines kunnen nuttig zijn

Eet je gezond en evenwichtig? Dan krijg je waarschijnlijk wel voldoende vitamines en mineralen binnen. Maar ons lichaam maakt ze jammer genoeg niet zelf aan, dus het kan soms aangeraden zijn om de reserves in je lichaam aan te vullen met behulp van supplementen zoals multivitamines, die meerdere vitamines en mineralen bevatten en je dus in één keer veel belangrijke mineralen en vitamientjes kunnen geven.

De connectie tussen ginseng en vitaliteit

Ginseng verwijst naar 11 types van eenzelfde plant die door de eeuwen heen over de hele wereld in verschillende medische toepassingen gebruikt wordt.Panax ginseng (ook wel Aziatische, Koreaanse of Chinese ginseng genoemd) is hier een van de bekendste varianten van.

Panax ginseng ondersteunt fysieke en geestelijke prestaties. Het helpt vermoeidheid tegen te gaan en draagt bij tot:

Ontdek Omnivit Active & Daily Protect
 • het behoud van cognitieve prestaties en ondersteunen van geheugenprestatie

 • een normale bloedcirculatie, die geassocieerd wordt met hersenprestaties en reactiviteit

 • een natuurlijke afweer en de goede werking van het immuunsysteem

 • behoud van optimale stamina, gevoel van energie en vitaliteit en fysieke en mentale welzijn

Panax ginseng draagt op die manier bij tot het gevoel van vitaliteit. Het speelt immers niet alleen op fysieke prestaties, maar heeft ook een invloed op je mentale welzijn.

Ontdek Omnivit Active & Daily Protect

Ontdek Omnivit Active & Omnivit Daily Protect

Omnivit Active & Omnivit Daily Protect zijn multivitamines op basis van 12 vitaminen, 8 à 9 mineralen en het bestanddeel Panax ginseng. Dankzij hun unieke werking ondersteunen ze jouw immuniteit, energie en mentale focus, waardoor je je opnieuw vitaal, gezond en fit voelt.

Bronnen
1. Panax ginseng draagt bij tot het behoud van optimale stamina, gevoel van energie en vitaliteit, fysieke en mentale welzijn.
2. Panax ginseng draagt bij tot de weerstand van het lichaam tegen stress.
3. Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
4. Panax ginseng draagt bij tot het behoud van optimale stamina, gevoel van energie en vitaliteit, fysieke en mentale welzijn.
5. Panax ginseng draagt bij tot het behoud van goede cognitieve prestaties.
6. Vitamine B3, B6, B12, vitamine C, ijzer en magnesium dragen bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
7. Vitamine A, vitamine B12, vitamine C, vitamine D, ijzer, zink en selenium dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
8. https://www.medicalnewstoday.com/articles/262982