Boswellia serrata groeit onder meer in India en delen van Afrika. Traditioneel wordt er wierook uit gewonnen.

Wat is Boswellia serrata

Boswellia serrata is een boompje dat groeit in het noorden van India, delen van Afrika en enkele Arabische landen. Uit de Boswellia serrata wordt traditioneel wierook gewonnen. Wanneer een Boswelliaboom ongeveer vier jaar is, worden in de schors sneetjes gemaakt.

Uit die sneetjes druppelt witte, vloeibare hars. De druppelvormige hars kristalliseert vervolgens tot goudbruine harskorrels. Die korrels vormen pure en zuivere wierrook, waardoor ze erg kostbaar waren. Er werd dan ook een levendige handel gedreven in die korrels.

Waar is Boswellia serrata goed voor?

Al duizenden jaren wordt boswellia serrata in de Indiase ayurvedische geneeskunde gebruikt.


Boswellia serrata in de Ayurveda

In de Indiase ayurvedische geneeskunde wordt Boswellia serrata om gezondheidsredenen al duizenden jaren gebruikt. Voornamelijk de hars werd er voor heel wat verschillende doeleinden gebruikt. 

Boswellia serrata zorgt voor het behoud van soepele gewrichten1

Boswellia serrata ondersteunt en helpt bij het soepel houden van gewrichten.


Soepel blijven bewegen 


Boswellia serrata helpt bij het behoud van soepele gewrichten1

Het is voornamelijk de hars van de boswellia serrata die helpt om de gewrichten soepel te houden.


Boswelliazuren

In de hars van Boswellia serrata zitten namelijk stoffen die helpen om de gewrichten soepel te houden en voor het behoud van het kraakbeen1,3. AKBA (3-acetyl-11-keto-beta-boswellic acid) is het sterkst werkende Boswelliazuur.

Boswellia serrata is een natuurlijk ingrediënt dat weinig bijwerkingen kent. Het kan perfect langdurig worden gebruikt.


Veiligheid van Boswellia serrata

Boswellia serrata is een natuurlijk ingredient, dat zeer weinig bijwerkingen vertoont en langdurig gebruikt kan worden.

Boswellia serrata kan op verschillende manieren ingenomen worden. Denk maar aan voedingssupplementen in de vorm van pillen, capsules of poeders met Boswellia serrata als actief bestanddeel.

Er zijn heel wat manieren om een voedingssupplement met boswellia serrata in te nemen. Idealiter kies je voor een vloeibare vorm.

Hoe wordt Boswellia serrata het best gebruikt?

  • Boswellia serrata werkt beter in vloeibare vorm dan in poedervorm. Dat komt omdat het maag-darmkanaal beter in staat is om Boswellia serrata-extract uit een vloeistof op te nemen.

  • Ook via een technologie als de NovaSOL®-technologie wordt de opneembaarheid van Boswellia serrata in vloeibare vorm tot 50x verhoogd ten opzichte van de poedervorm.

  • De vloeibare vorm van Boswellia serrata wordt meestal aangeboden in capsules. Er zijn echter verschillen in de oplosbaarheid van die capsules.

  • De optimale capsules voor de opname van Boswellia serrata zijn Licaps® capsules. Die zijn 4 keer minder dik dan standaard (softgel) capsules, waardoor ze sneller oplossen in de maag.

Twee ingrediënten die goed bij elkaar passen, hebben een versterkend effect. Dat is het geval bij kurkuma en boswellia.

Hoe Boswellia serrata en Curcuma longa elkaar versterken

Wanneer twee ingrediënten goed bij elkaar passen, hebben ze samen een versterkend en synergetisch effect. Dat is zo in het geval van Boswellia serrata en Curcuma longa. Wanneer beide ingrediënten worden gecombineerd, dragen ze bij tot het behoud van soepele gewrichten1.

Kurkuma en boswellia zijn twee ingrediënten die goed bij elkaar passen. Ze hebben een versterkend en synergetisch effect op elkaar.

CURCUFEN Forte

Bewegen, dat is leven! Blijf dus soepel1,2 bewegen met CURCUFEN Forte:

  • Krachtige combinatie van Curcuma longa en Boswellia serrata

  • Vloeibare vorm voor een optimale opname in het lichaam

  • Vernieuwde formule: 3x sterker*

Studies tonen niet enkel de doeltreffendheid maar ook de veiligheid aan, van zowel het Curcuma longa extract als het Boswellia serrata extract.