FAQ CURCUFEN Forte

Waar kan je CURCUFEN Forte kopen?

CURCUFEN Forte is beschikbaar bij de apotheek en via de Belgische online apotheken.

Wat is het verschil tussen CURCUFEN en CURCUFEN Forte?

CURCUFEN Forte is de opvolger van CURCUFEN.

CURCUFEN Forte is 3x sterker* dan CURCUFEN. Daarnaast kan je CURCUFEN Forte gebruiken als intensieve kuur (2 Licaps per dag in 1 inname) of als onderhoudskuur (1 Licaps per dag). CURCUFEN Forte is beschikbaar in dozen van 30 en 90 Licaps.

CURCUFEN kan je enkel gebruiken als standaardkuur (2 Licaps per dag). CURCUFEN is nog beschikbaar in verpakkingen van 40 en 120 Licaps, bij de apotheek en via de Belgische online apotheken.

Mag je CURCUFEN Forte gebruiken in combinatie met andere producten?

Ja, je kan CURCUFEN Forte gerust gebruiken in combinatie met andere producten voor je gewrichten zoals glucosamine en chondroitine.

Als je anticoagulantia (bloedverdunners) gebruikt of je aandoeningen hebt aan de lever of de gal, raadpleeg je best eerst je arts.

Als je dagelijks geneesmiddelen gebruikt, is het aangeraden CURCUFEN Forte niet tegelijkertijd in te nemen. Laat minstens 2 uur tussen de inname van CURCUFEN Forte en geneesmiddelen.

Mag je CURCUFEN Forte gedurende het hele jaar gebruiken?

Ja, je kan CURCUFEN Forte gedurende heel het jaar gebruiken.

Zijn er bijwerkingen met CURCUFEN Forte?

Studies werden uitgevoerd op zowel het Curcuma longa-extract als het Boswellia serrata-extract en tonen aan dat beide nutriënten zeer weinig bijwerkingen vertonen en langdurig gebruikt kunnen worden, met zeer weinig risico op maagcomplicaties. Vraag raad aan je arts of apotheker als je bijwerkingen ervaart.

Hoe lang neem je CURCUFEN Forte best in?

Voor een optimale ondersteuning is het aanbevolen om CURCUFEN® Forte gedurende een langere periode in te nemen. Minstens gedurende 1 maand.

Wanneer kan je overschakelen op een onderhoudskuur?

Er is geen maximumtermijn dat je de intensieve kuur mag innemen.

Vanaf dat je het zelf aanvoelt en de mate van ondersteuning voldoende vindt, kan je overschakelen op een onderhoudskuur van 1 Licaps per dag.

Het is steeds mogelijk om opnieuw over te schakelen op een intensieve kuur.

Moet je CURCUFEN Forte op een bepaald tijdstip innemen?

Nee, CURCUFEN Forte moet niet op een bepaald tijdstip ingenomen worden. Neem CURCUFEN Forte in met een glas water, met of zonder voedsel.

Mag ik CURCUFEN Forte blijven innemen tijdens de zwangerschap?

Het is aangeraden om CURCUFEN Forte niet in te nemen tijdens de zwangerschap. Vraag altijd raad aan uw arts.