Gaat jouw kroost op kamp? Als je kind tijdens de zomervakantie op kamp gaat, is er ook een grotere kans op besmetting.
Kinderen genieten op kamp vaak van allerlei activiteiten waarin ze met de hoofden dicht tegen elkaar komen: tijdens een busreis rusten ze met hun hoofd op de schouders van hun buur, 's avonds zitten ze gezellig dicht bij elkaar aan het kampvuur, ze delen kleine tentjes met elkaar of de slaapzakken worden gewisseld.

Je kind sowieso al een anti-luizen product meegeven, heeft geen zin. Dergelijke producten werken niet preventief en bovendien kan er resistentie optreden. Er zijn wel speciale producten ter preventie beschikbaar in je apotheek die doeltreffend beschermen tegen luizen. Zo kan je vermijden dat je kind luizen oploopt op kamp.

Als je kind thuiskomt van kamp is het aangewezen om je bengel zelf te checken op luizen. Zelfs als je kind geen jeuk heeft, kunnen er toch luizen te vinden zijn. Checken doe je best via de nat-kam-methode. Als je vaststelt dat je kroost hoofdluizen heeft, start dan onmiddellijk een doeltreffende anti-luizen behandeling. Dan is je kind zo weer luizenvrij en heeft het enkel heerlijke herinneringen aan dat geslaagde vakantiekamp!