• 9/10/2018

Bij EG hechten we er veel belang aan dat elke nieuwe medewerker zich meteen welkom voelt. Daarom hebben we de “Golden Day” in het leven geroepen. Naast een warm ontvangst en een al even warme lunch, maakt een gepersonaliseerde introductie deel uit van het welkomstpakket. Zo kunnen we vanaf dag één tot een gouden samenwerking komen.

 

Golden Letter

Nog voor een nieuwe medewerker bij ons begint, krijgt hij een “Golden Letter” in de bus. Waarom goud? Omdat goud symbool staat voor winnen, leiderschap en warmte. De brief luidt de onboarding in, die voortgaat op de “Golden Day”. Die eerste werkdag staat volledig in het teken van een hartelijk welkom in onze organisatie. Er wordt ruim de tijd voorzien om de nieuwe werkplek te ontdekken en de collega’s te leren kennen. Ook de “Golden Lunch” is een kans om eerste contacten te leggen.

 

Gepersonaliseerde opleiding

In de dagen en weken die volgen op de Golden day wordt de nieuwe medewerker ondergedompeld in verschillende opleidingen, gaande van formele introducties, over zelfstudie tot on the job training. Ondanks het vaste stramien dat we steeds hanteren, zijn al deze opleidingen aangepast aan de kennis en ervaring van de persoon in kwestie. Een medewerker wordt bij EG nooit herleid tot een nummer en volgt daarom een gepersonaliseerd parcours.

 

Contact met collega’s

Ook collega’s zetten zich vanaf de eerste dag in om de nieuwe werknemer te verwelkomen. Ze laten hem of haar kennismaken met de MEP-cultuur - die staat voor Motivatie, Energie en Passie - en helpen met praktische kwesties. Zo wordt meteen duidelijk dat we bij EG samen streven naar succes en elkaar steeds ondersteunen om te groeien.

 

You are golden: Caroline Maerevoet