• 13/03/2020

Dankzij deze 7 tips ben je zo ‘lenteklaar’

 

Daar is de lente! Daar is de zon! Eindelijk voelen we dat eerste lentezonnetje op ons gezicht. Voor veel mensen komt die eerste lentezon dan ook geen dag te vroeg. Net zoals de natuur, ontwaken we als het ware uit een winterslaap. We laten met plezier die grauwe wintermaanden achter ons en maken onszelf klaar om veel meer tijd buiten door te brengen. Voor veel mensen hoort daar ook een grondige schoonmaakbeurt van het huis bij. Dankzij de 7 tips die volgen, voel je je net zoals de natuur in geen tijd herboren.  

Geef je huis een grondige schoonmaakbeurt

1. Geef je huis een grondige schoonmaakbeurt

Het is een klassieker, die lenteschoonmaak, maar een mens kikkert op van een huis dat er na de lange wintermaanden weer spik en span bij ligt. De lente is dan ook het moment om alle ramen en deuren open te gooien en alles een grondige schoonmaakbeurt te geven. Gelapte ramen na een natte, grauwe winter geven je weer een frisse blik op de buitenwereld. Ook spullen die je niet meer nodig hebt naar het containerpark of de kringwinkel brengen kan opluchten.

Voor wie tegen de lenteschoonmaak opkijkt, is het een goed idee om kamer per kamer aan te pakken. Idealiter werk je van boven naar beneden. Zo zal je veel minder snel de neiging hebben om overbodige spullen weer op de zolder op te bergen.

2. Haal je groene vingers boven

We keren ons huis binnenstebuiten, maar ook onze moestuin heeft vanaf maart weer wat aandacht nodig. Om je tuin klaar te maken om te planten, is het belangrijk dat alle onkruid wordt verwijderd en dat je tuin eens omgespit wordt.

3. Volg een vitamine D-kuur

Wist je dat het merendeel van de Belgen uit de winter komt met een vitamine D-tekort? Het is dan ook van cruciaal belang om dat tekort weer aan te vullen om je weerstand op peil te houden, zeker wanneer er extra veel virussen circuleren. Een vitamine D-kuur opstarten aan het begin van de lente is dan ook geen overbodige luxe. Zo vul je het opgelopen vitamine D-tekort weer aan en houd je ook je vitamine D-waarden op peil. Houd bij de keuze van een vitamine D-supplement rekening met het feit dat een dagelijkse inname van 800 I.E optimaal is en dat je idealiter kiest voor een supplement op basis van olie.

Fultium D3 is een klein blauw pilletje dat je dagelijks moet innemen en dat aan alle voorwaarden voor een kwalitatief vitamine D-supplement voldoet. Dagelijks een capsule Fultium D3 nemen brengt je dan ook stralend de lente door!

4. Vervang die boterhammen door een fris slaatje

Tijdens de wintermaanden maken we het binnen vaak gezellig met een hapje of een drankje. De feestdagen zijn daarvan het hoogtepunt. Wanneer de lente eraan komt, hebben velen wat extra reserves opgeslagen die ze graag kwijt willen. Gelukkig zijn er dan ook veel meer verse groenten en fruit beschikbaar. Daardoor kan je die boterhammen over de middag bijvoorbeeld vervangen door een slaatje en kan je in plaats van voor een suikerrijk tussendoortje kiezen voor een stuk fruit. Op die manier bereik je op een rustige en gezonde manier weer je gewicht van voor de winter.

Opnieuw buiten sporten

5. Opnieuw buiten sporten

De eerste lentezon doet ons zin krijgen om meer te bewegen. Dankzij de aangename temperaturen hoeven we daarom niet per se de fitness in te duiken, maar kunnen we onze work-out gewoon buiten doen. Doorwinterde sporters kunnen hun trainingsschema weer oppikken en wie zijn goede voornemens om meer te bewegen uitstelde, krijgt nu een herkansing. Het ideale moment dus om toe te werken naar een doel, zoals 5 km lopen of een langere fietstocht maken. Forceer je zelf echter niet en train op jouw tempo. Kies eventueel voor wat extra ondersteuning voor je spieren en gewrichten.

6. Te voet of met de fiets naar het werk

Wie niet echt een sportief doel nastreeft, maar toch graag wat meer wil bewegen, kan tijdens de lente met de fiets of te voet naar het werk of naar school. Op die manier koppel je het aangename aan het nuttige en ben je in beweging zonder je volledig in het zweet te werken. Met wat motiverende muziek of een interessante podcast in je oren en de zon op je gezicht, kom je ongetwijfeld al fluitend op je bestemming aan. 

7. Wat de lente doet voor je huid

Tijdens de wintermaanden droogt onze huid uit. Dat komt enerzijds door de kou, maar ook door de verwarming die binnen opstaat. De huid goed hydrateren is dan ook een must. Ook een verzorgend masker kan wonderen doen om de huid weer te doen stralen. Wat we ook niet mogen vergeten is dat het lentezonnetje onze huid wel een gezonde gloed kan geven, maar het risico om te verbranden wordt opnieuw groter. Vergeet daarom niet om je in te smeren met een zonnecrème die beschermt tegen de UVB- en UVA-stralen van de zon.

Nuttige artikels
10.12.2018
Voldoe aan je behoefte aan vitamine D met een dagelijkse inname van 800 I.E.

800 I.E. vitamine D3 is de dagelijkse hoeveelheid aanbevolen door het RIZIV(1) en de Hoge Gezondheidsraad(2).

Lees verder

17.12.2018
Kies voor een Vitamine D supplement op basis van olie als toedieningsvorm

Onderzoek wees uit dat vitamine D3 veel beter opgenomen wordt in deze vorm.

Lees verder

26.12.2018
Is er een verschil tussen vitamine D2 en vitamine D3?

Er zijn twee vormen van vitamine D die voor de mens belangrijk zijn. Lees verder om te weten wat het verschil is tussen vitamine D2 en vitam…

Lees verder

07.01.2019
Kies voor een vitamine D kuur met dagelijkse inname

Dit zorgt voor een constante bloedwaarde t.o.v. een stootkuur die een tijdelijke piek in je vitamine D bloedwaarde veroorzaakt.

Lees verder

28.02.2019
Minstens 30 minuten in de zon voor voldoende vitamine D?

De zon en vitamine D zijn een sterk duo. Rechtstreeks contact tussen de huid en de zon is erg belangrijk voor de aanmaak van vitamine D.

Lees verder

05.03.2019
Vitamine D: de voordelen van deze supervitamine?

Er is de voorbije jaren heel wat onderzoek gedaan naar de voordelen van vitamine D. Dat zijn er heel wat. In dit artikel kan je lezen wat di…

Lees verder

13.03.2019
Voldoende vitamine D opnemen via voeding: kan dat?

Hoewel de zon de voornaamste leverancier van vitamine D is, kan je ook vitamine D opnemen via voeding. Maar of dat voldoende is voor een goe…

Lees verder

22.03.2019
Hoe los je een vitamine D-tekort op?

Tijdens de wintermaanden kampt maar liefst 67,3% procent van de Belgen met een vitamine D-tekort. Wat zijn de symptomen van een vitamine D-t…

Lees verder

09.04.2019
Een weekje extra zonlicht oplossing voor vitamine D-tekort?

Om de donkere winterdagen wat te ontvluchten, boeken heel veel mensen een weekje naar de zon. Daarmee hopen ze soms ook hun tekort aan zonli…

Lees verder

18.04.2019
Waar zit vitamine D in? Ontdek hier de bronnen van vitamine D.

De meeste vitamines kan je opnemen via voeding. Voor vitamine D is de vraag ‘waar zit vitamine D’ in moeilijker te beantwoorden.

Lees verder

16.05.2019
Cholecalciferol, de dierlijke vorm van vitamine D

Cholecalciferol is de dierlijke vorm van vitamine D die ons lichaam zelf kan aanmaken. In dit artikel lees je daar meer over.

Lees verder

23.05.2019
Vitamine D is voor een baby van onschatbare waarde

Kind & Gezin raadt aan om elke baby extra vitamine D toe te dienen. Lees hier meer over het belang van vitamine D voor een baby.

Lees verder

30.05.2019
Wat heeft een vitamine D-tekort voor gevolgen?

Ben je benieuwd naar wat een vitamine D-tekort voor gevolgen kan hebben? Lees het in dit artikel.

Lees verder

18.06.2019
Heeft een vitamine D-tekort symptomen aan de ogen?

Veroorzaakt een vitamine tekort symptomen aan de ogen? Dit artikel gaat dieper in op deze vraag.

Lees verder

11.06.2019
Leidt een vitamine D-tekort tot depressie?

Vraag je je af of een vitamine D-tekort tot depressie kan leiden? In dit artikel kan je een antwoord op deze vraag lezen.

Lees verder

25.06.2019
Kan een vitamine D-tekort gevaarlijk zijn?

Vraag je je af of een vitamine D-tekort gevaarlijk is? Lees het antwoord in dit artikel. 

Lees verder

26.08.2019
Zorgt een vitamine D-tekort voor vermoeidheid?

In dit artikel lees je of een vitamine D-tekort een link heeft met vermoeidheid.

Lees verder

02.12.2019
Is het mogelijk om te veel vitamine D in je bloed te hebben?

Te veel vitamine D in je bloed komt zelden voor. Ook niet wanneer je een supplement neemt en je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid hou…

Lees verder

06.03.2020
Blijf ook in de lentezon stralen dankzij Fultium vitamine D3

Wanneer de dagen weer langer worden en de eerste lentezon ons verblijdt, laten we met z’n allen die muts en sjaal thuis om te genieten van d…

Lees verder

25.03.2020
6 tips om je immuunsysteem te laten stralen

Een sterke weerstand is meer dan ooit van belang om gezond te blijven! Ons immuunsysteem beschermt ons tegen schadelijke indringers van buit…

Lees verder

19.03.2020
Waar let ik op wanneer ik een vitamine D-supplement wil kopen?

Wanneer je een vitamine D-supplement wil kopen, let je het best op een aantal zaken. Welke zaken dat zijn, ontdek je in dit artikel.

Lees verder

01.04.2020
Wat is de optimale dosis vitamine D?

Bij de keuze van een vitamine D-supplement vragen veel mensen zich af wat nu de optimale dosis vitamine D is. Lees hier een antwoord op die …

Lees verder

30.04.2020
Hoeveel vitamine D per dag is de ideale dosis?

Benieuwd naar wat de ideale hoeveelheid vitamine D per dag is? Lees het hier!

Lees verder