• 13/03/2020

Dankzij deze 7 tips ben je zo ‘lenteklaar’

 

Daar is de lente! Daar is de zon! Eindelijk voelen we dat eerste lentezonnetje op ons gezicht. Voor veel mensen komt die eerste lentezon dan ook geen dag te vroeg. Net zoals de natuur, ontwaken we als het ware uit een winterslaap. We laten met plezier die grauwe wintermaanden achter ons en maken onszelf klaar om veel meer tijd buiten door te brengen. Voor veel mensen hoort daar ook een grondige schoonmaakbeurt van het huis bij. Dankzij de 7 tips die volgen, voel je je net zoals de natuur in geen tijd herboren.  

Geef je huis een grondige schoonmaakbeurt

1. Geef je huis een grondige schoonmaakbeurt

Het is een klassieker, die lenteschoonmaak, maar een mens kikkert op van een huis dat er na de lange wintermaanden weer spik en span bij ligt. De lente is dan ook het moment om alle ramen en deuren open te gooien en alles een grondige schoonmaakbeurt te geven. Gelapte ramen na een natte, grauwe winter geven je weer een frisse blik op de buitenwereld. Ook spullen die je niet meer nodig hebt naar het containerpark of de kringwinkel brengen kan opluchten.

Voor wie tegen de lenteschoonmaak opkijkt, is het een goed idee om kamer per kamer aan te pakken. Idealiter werk je van boven naar beneden. Zo zal je veel minder snel de neiging hebben om overbodige spullen weer op de zolder op te bergen.

2. Haal je groene vingers boven

We keren ons huis binnenstebuiten, maar ook onze moestuin heeft vanaf maart weer wat aandacht nodig. Om je tuin klaar te maken om te planten, is het belangrijk dat alle onkruid wordt verwijderd en dat je tuin eens omgespit wordt.

3. Volg een vitamine D-kuur

Wist je dat het merendeel van de Belgen uit de winter komt met een vitamine D-tekort? Het is dan ook van cruciaal belang om dat tekort weer aan te vullen om je weerstand op peil te houden, zeker wanneer er extra veel virussen circuleren. Een vitamine D-kuur opstarten aan het begin van de lente is dan ook geen overbodige luxe. Zo vul je het opgelopen vitamine D-tekort weer aan en houd je ook je vitamine D-waarden op peil. Houd bij de keuze van een vitamine D-supplement rekening met het feit dat een dagelijkse inname van 800 I.E optimaal is en dat je idealiter kiest voor een supplement op basis van olie.

FULTIUM is een kleine, blauwe capsule dat je dagelijks moet innemen en dat aan alle voorwaarden voor een kwalitatief vitamine D-supplement voldoet. Dagelijks een capsule FULTIUM nemen brengt je dan ook stralend de lente door!

4. Vervang die boterhammen door een fris slaatje

Tijdens de wintermaanden maken we het binnen vaak gezellig met een hapje of een drankje. De feestdagen zijn daarvan het hoogtepunt. Wanneer de lente eraan komt, hebben velen wat extra reserves opgeslagen die ze graag kwijt willen. Gelukkig zijn er dan ook veel meer verse groenten en fruit beschikbaar. Daardoor kan je die boterhammen over de middag bijvoorbeeld vervangen door een slaatje en kan je in plaats van voor een suikerrijk tussendoortje kiezen voor een stuk fruit. Op die manier bereik je op een rustige en gezonde manier weer je gewicht van voor de winter.

Opnieuw buiten sporten

5. Opnieuw buiten sporten

De eerste lentezon doet ons zin krijgen om meer te bewegen. Dankzij de aangename temperaturen hoeven we daarom niet per se de fitness in te duiken, maar kunnen we onze work-out gewoon buiten doen. Doorwinterde sporters kunnen hun trainingsschema weer oppikken en wie zijn goede voornemens om meer te bewegen uitstelde, krijgt nu een herkansing. Het ideale moment dus om toe te werken naar een doel, zoals 5 km lopen of een langere fietstocht maken. Forceer je zelf echter niet en train op jouw tempo. Kies eventueel voor wat extra ondersteuning voor je spieren en gewrichten.

6. Te voet of met de fiets naar het werk

Wie niet echt een sportief doel nastreeft, maar toch graag wat meer wil bewegen, kan tijdens de lente met de fiets of te voet naar het werk of naar school. Op die manier koppel je het aangename aan het nuttige en ben je in beweging zonder je volledig in het zweet te werken. Met wat motiverende muziek of een interessante podcast in je oren en de zon op je gezicht, kom je ongetwijfeld al fluitend op je bestemming aan. 

7. Wat de lente doet voor je huid

Tijdens de wintermaanden droogt onze huid uit. Dat komt enerzijds door de kou, maar ook door de verwarming die binnen opstaat. De huid goed hydrateren is dan ook een must. Ook een verzorgend masker kan wonderen doen om de huid weer te doen stralen. Wat we ook niet mogen vergeten is dat het lentezonnetje onze huid wel een gezonde gloed kan geven, maar het risico om te verbranden wordt opnieuw groter. Vergeet daarom niet om je in te smeren met een zonnecrème die beschermt tegen de UVB- en UVA-stralen van de zon.

Haal deze winter de zon in huis met FULTIUM.
Je dagelijkse portie vitamine D.

Ontdek het Fultium gamma die een aangepast vitamine D supplement biedt voor iedereen.

Ontdek meer:

09.12.2021
Bestaat er een link tussen COVID-19 en vitamine D?

In deze blog bespreken we het eventuele verband tussen vitamine D en het coronavirus. Sinds het begin werden meerdere studies gepubliceerd d…

Lees verder

08.11.2021
Vitamine D belangrijk voor je weerstand?

Voor wie door zijn arts aangeraden werd om een vitamine D-supplement in te nemen, is het vaak niet duidelijk hoeveel vitamine D je het best …

Lees verder

01.11.2021
Wat is de optimale dosis vitamine D?

Bij de keuze van een vitamine D-supplement vragen veel mensen zich af wat nu de optimale dosis vitamine D is. Lees hier een antwoord op die …

Lees verder