• 6/05/2020

Hoe hou je je spieren soepel tijdens quarantaine?

 

Lees hier de lockdown tips van Gastblogger Nicky 

Werken van achter je laptop en ondertussen een homemade taart of quiche in de oven schuiven … een typische dag in tijden van Corona. Of zo gaat het hier bij ons in ieder geval. De meeste uren van de dag breng ik zittend door om online lessen voor te bereiden. Wat ik wel doe, is dagelijks mijn portie beweging inlassen. En dat zie ik zeker niet als een verplichting maar als een moment om energie te tanken en mijn hoofd leeg te maken!

Ook voor mijn rug, al jarenlang mijn zwakke plek, is al dat zittend werk geen cadeautje! Daarom doe ik twee dingen: ik beweeg dagelijks en train vooral mijn buik- en rugspieren. En daarboven neem ik elke ochtend twee capsules Curcufen, een voedingssuplement om je spieren en gewrichten soepel te houden.

Welke sporten kan je dagelijks doen in en rond je kot?

Als ik zie hoeveel wandelaars, joggers en fietsers hier dagelijks passeren dan is de top 3 van de meest populaire Corona sporten snel gemaakt! Zelf heb ik ook mijn eigen routine van 3 à 4 “sporten” gemaakt.

  • Yoga: Denk nu niet dat ik me in allerlei ingewikkelde bochten wring, ha. Ik hou het bij een aantal eenvoudige poses om mijn spieren te stretchen en te verstevigen.
  • Joggen: Om de andere dag loop ik een toertje door de bossen. Hiervoor gebruik ik nog steeds het Start To Run programma.
  • Wandelen: Samen met de hubby heb ik deze quarantaine periode al vele lange wandelingen gemaakt. Bewegen, ontspannen en quality time … win,win,win! Zo goed als elke avond zijn we “op stap”.
  • Zwemmen: Heel blij dat we af en toe eens kunnen plonsen in onze eigen achtertuin. Echt baantjes trekken zit er niet echt in maar bewegen in het water doet wel enorm deugd bij stramme spieren.

Curcufen: Blijf soepel bewegen!

Voedingssuplementen op basis van Kurkuma zijn super populair en dat is omdat ze zo’n positief effect hebben op onze gezondheid. Het suplement dat ik dagelijks neem, Curcufen, is gemaakt op basis van Curcuma longa en Boswellia serrataextracten. Ik vind het belangrijk om te blijven bewegen, zeker op mijn leeftijd, ha! Maar dan wel op een gezonde manier en zeker blessurevrij.

Vandaar dat ik gekozen heb voor dit supplement. Ik gebruik sowieso al veel kurkuma in de keuken maar daar gaan mijn spieren en gewrichten jammer genoeg niet soepeler van worden.

Je maar liefst 1 kilo kurkumapoeder naar binnen werken vooraleer je hetzelfde effect hebt als een capsule met geconcentreerde curcumine. Onhaalbaar dus.

Door toevoeging van het Boswellia serrataextract, wordt de werking van Curcufen nog eens des te krachtiger. Voor mij werkt deze combinatie van elke dag bewegen en de Curcufen capsules perfect. Ik voel me goed in mijn vel en hoop jullie ook!!

Stay safe, stay healthy!

Lees je graag nog wat verder? Breng hier een bezoekje aan de LOT12 blog