Gezond zijn, we beseffen niet altijd hoe belangrijk en kostbaar het is. Want dat lijkt vaak evident.

Pas als we last hebben van kwaaltjes, klein of groot, ontdekken we hoe alledaagse en vanzelfsprekende handelingen en activiteiten plots niet meer lukken.

Dan gaat het niet meer om soepel je veters te strikken, te wandelen of tijd te spenderen met je naasten.

Gezondheid is meer dan afwezigheid van ziekte of gebreken. Een “goede gezondheid” is een toestand van zowel lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden. Een goede gezondheid geeft je de mogelijkheid om belangrijke levensdoelen te realiseren.

Iemand met een goede lichamelijke gezondheid heeft waarschijnlijk lichaamsfuncties - en processen die op hun best werken. Lichamelijk welzijn houdt in dat men een gezonde levensstijl nastreeft om het risico op ziekte te verminderen. Een goede lichamelijke gezondheid kan in combinatie met een goede geestelijke gezondheid de algehele kwaliteit van iemands leven verbeteren.

Geestelijke gezondheid verwijst naar het emotioneel, sociaal en psychologisch welzijn van een persoon.

Een goede geestelijke gezondheid wordt niet alleen bepaald door de afwezigheid van depressie, angst, of een andere stoornis, maar hangt ook af van het vermogen van een persoon om:

  • van het leven te genieten

  • veerkrachtig te reageren op moeilijke ervaringen en zich aan te passen aan tegenslagen

  • zich veilig en geborgen te voelen

  • verschillende elementen van het leven in evenwicht te brengen, zoals gezin, werk en financiën

  • zich volledig te ontplooien

De beste manier om je gezondheid op peil te houden is door elke dag opnieuw te streven naar een gezonde levensstijl, en niet te wachten tot je ziek of verzwakt bent.

EG wil er voor je zijn op cruciale momenten. Wanneer dingen verkeerd gaan of niet meer zoals je wilde. Wanneer je gezondheid hapert of net die extra boost nodig heeft.

EG wil je helpen om zo snel mogelijk weer de oude te worden. Want gezond zijn dat is geweldig.

Je hebt EG misschien op TV of in de krant zien verschijnen met de slogan “Wat heeft bijna elke Belg in huis zonder het te weten?” Het antwoord daarop was: EG – geneesmiddelen voor iedereen.

Omdat bijna elke Belg EG in huis heeft, kunnen wij er zo voor iedereen zijn op momenten dat het minder gaat. Ook voor jou. Want gezond zijn, dat is geweldig.

En als je het niet gelooft, neem dan gerust een kijkje in je medicijnenkast.
De kans dat je EG in huis hebt, is groot!

EG is een Belgisch farmaceutisch bedrijf met ruim 30 jaar ervaring en met bijna 700 geneesmiddelen op de Belgische markt. Dit maakt van EG de marktleider in België.

EG brengt geneesmiddelen voor de behandeling van gezondheidsproblemen in zowat elk domein.

Want kwaaltjes heb je in vele vormen en ook daar willen we het verschil maken.

Dat klopt! De overheid stelt dezelfde hoge eisen aan zowel generische als aan originele merkgeneesmiddelen. Beide worden volgens dezelfde strenge normen geëvalueerd en goedgekeurd voor ze door het ministerie van Volksgezondheid geregistreerd worden.

Generische geneesmiddelen van EG zijn een volstrekt evenwaardig alternatief voor originele  merkgeneesmiddelen waarvan het patent vervallen is.

De werking is dus evenwaardig (even kwalitatief, efficiënt en veilig) aan die van merkgeneesmiddelen.