• 23/11/2018

EG steunt Rode neuzen dag

 

Voor Rode neuzen dag 2018 gaven VTM, Qmusic en Belfius aandacht aan jongeren die het mentaal moeilijk hebben. Cijfers tonen aan dat 1 op 5 jongeren kampt met psychologische problemen. Dit jaar lag de focus specifiek op mentaal welzijn op school, want 1 jongere op 3 geeft aan moeite te hebben om te praten over mentaal welzijn in de schoolcontext. Het probleem gaat ook leerkrachten aan, die meer kennis willen verwerven om jongeren die het moeilijk hebben, nog beter te kunnen helpen.

Bij EG vinden we mentaal welzijn fundamenteel. We bieden dan ook een veilige en positieve omgeving waar medewerkers zich kunnen uitdrukken. Maar werken aan de mentale gezondheid begint best zo vroeg mogelijk. Onze Managing Director, Jef Hus, zei het ook al: “Jongeren zijn de toekomst”. Bij EG vonden we het verhaal van de Rode neuzen 2018 perfect passen bij dat van ons. Om die reden wilden we ons steentje bijdragen en hebben we 10 000 euro gedoneerd. Maar dit bedrag is nog hoger uitgevallen...

Op maandag 12 november had Managing Director Jef Hus alle interne medewerkers bijeen geroepen om het spannende nieuws te brengen. Onze medewerkers waren heel gemotiveerd en kwamen op ideeën om nog meer geld in te zamelen. Een paar voorbeelden van die ideeën: betalen voor water, frisdrank, soep en fruit die we de rest van het jaar gratis krijgen, boeketjes en plantjes samenstellen om onze bureaus en kamers thuis te versieren en zo ook een mooi doel te steunen, sportlessen organiseren onder de middag, zelf rode neuzen verkopen… Noem maar op.

Voor de zoveelste keer hebben onze medewerkers weer getoond waar EG echt voor staat: motivatie, energie en passie. Ze hebben ook weer eens bewezen echte MEPs te zijn. We waarderen alle inzet en zijn heel trots op jullie.

Bedankt, Sarah en Charis, voor de sportlessen ten voordele van Rode neuzen dag.

Bedankt, Esat, voor het idee van de ‘rode prijzen’.

Bedankt, Aline, voor de mooie bloemen en planten.

Bedankt, Najim, om ook Franstalige scholen te sensibiliseren door 50 neuzen te verkopen.

Bedankt, Natacha, om tijdens je lessen Nederlands, een presentatie te geven over rode neuzen en zo meer als 20 neuzen te hebben verkocht.

Bedankt, Eline en de rest van het PA-team, voor de grote PA bake off.

Bedankt, Bart en Brigitte, voor de pompoensoep.  

Bedankt Sarah, Stefka en Ruth om rode neuzen te verkopen tijdens de match van de Rode Duivels.

En bedankt aan alle MEPs die rode neuzen verkocht hebben in het gebouw, bij vrienden en familie, die zelf een bijdrage hebben geleverd en geboden hebben op verschillende EG-artikelen om nog meer geld in te zamelen voor het goede doel.

Dankzij jullie MEP-gehalte en enthousiasme hebben wij 10 000 euro extra kunnen inzamelen. EG schenkt dus niet minder dan 20 000 euro aan Rode neuzen, om jongeren die het mentaal moeilijk hebben, te helpen.

Vandaag was Joe tussen 6 uur en 10 uur ’s morgens aanwezig bij EG tijdens een special Rode neuzen-editie van “De Muziekfabriek”. Onze MEPs kwamen aan het woord en bespraken hun acties, alsook anekdotes die werken bij EG uniek maken. Je vindt een paar filmpjes terug op de EG- en Rodeneuzen-facebookpagina, maar ga zeker ook een kijkje nemen op Instagram.