• 4/09/2018

CEO Jef Hus gaf er voor de vijfde keer een MEP op in de Dodentocht

 

Zonder Motivatie, Energie en Passie kom je er bij geneesmiddelen- en voedingssupplementenontwikkelaar EG niet in, als het van managing director Jef Hus afhangt. Hij draagt deze eigenschappen hoog in het vaandel op de werkvloer én in het dagelijkse leven. Dat bewijst ook zijn vijfde deelname aan de Dodentocht.

 

Een waardevol bedrijf

“Het is fijn werken bij EG, al zeg ik het zelf. Hard werken, dat zeker ook. Maar er is daarnaast genoeg ruimte om plezier te maken. Twaalf jaar geleden zijn de waarden van het bedrijf vastgelegd in het acroniem TRIL: Trust, Respect, Involvement en Leadership. Een paar jaar geleden vulden wij dit aan met drie kwaliteiten die wij van medewerkers verwachten: Motivatie, Energie en Passie. Ook MEP is intussen volledig ingeburgerd op de EG-werkvloer. Zo spreken collega’s onderling over het MEP-gehalte dat iemand heeft en worden interne communicaties gestart met ‘Beste MEP’. Uiteraard wil ik, samen met mijn team, zelf het goede voorbeeld geven door een werksfeer te creëren waarin ambitie en amusement naast elkaar kunnen bestaan. Regelmatig organiseren we een Happy Hour of bijvoorbeeld een Rode Duivels-ontbijt tijdens het WK.”

 

Eeuwige doorzetter

“Ik zoek steeds nieuwe uitdagingen en ben heel gemotiveerd om bij te leren. Zo ben ik tegenwoordig een fervent tuinierder. Hagen scheren, planten verzorgen, de bloemen onderhouden… Noem me gerust een selfmade tuinman. Ook op sportief vlak ga ik altijd tot het uiterste. Zo’n zes jaar geleden kwam ik samen met een vriend op het idee om de Dodentocht te wandelen. Honderd kilometer stappen lijkt veel makkelijker dan het is. Gelukkig waren we zo slim om ons goed voor te bereiden.

 

De afgelopen editie was de moeilijkste ooit. Ik liet me verrassen door regen en sukkelde al snel met blaren. Zes kilometer voor de eindmeet trok ik mijn schoenen uit en ging ik verder op mijn sokken. Zonder succes. Een eerste poging om slippers van een toeschouwer over te kopen mislukte. Bij een huis wat verderop had ik meer geluk. Zo slaagde ik erin ondanks de pijn de eindmeet te bereiken. En dat in dezelfde tijd als vorig jaar! Fysiek en mentaal je grenzen verleggen hoort er nu eenmaal bij in Bornem. Gelukkig heeft mijn job me daar goed op voorbereid. Kwalitatieve geneesmiddelen en voedingssupplementen op de markt brengen klinkt misschien simpel, maar het vraagt verrassend veel voorbereiding, doorzettingsvermogen en inzicht.”

 

Steun van collega’s

“Ik kan met enige trots zeggen dat de medewerkers van EG een hechte groep vormen. Ze sporen elkaar aan om zowel de TRIL-waarden als de MEP-eigenschappen na te leven en gezond in het leven te staan. EG zelf draagt daartoe ook haar steentje bij met onder andere een wekelijkse fruitmand en sportieve groepsactiviteiten. Zo organiseren we jaarlijks een Bike Challenge ten voordele van het goede doel en proberen we regelmatig met een EG-team aan sportieve activiteiten deel te nemen, bijvoorbeeld de Spartacus Run of dit jaar de Ekiden Run. Dat smeedt voelbaar een band.

 

Wanneer ik aan de Dodentocht deelneem, voel ik de steun van collega’s en vrienden. Veel mensen sturen me aanmoedigende berichtjes en sommigen staan zelfs aan de kantlijn voor me te juichen. Dat doet deugd. Bovendien maakt het me blij dat ik een voorbeeld kan zijn voor hen, dat ik kan tonen dat moeilijke opdrachten ook uitgevoerd kunnen worden, als je er maar in gelooft. Als belangrijke speler in de gezondheidszorg is het ook mijn droom om van EG een op-en-top gezond bedrijf te maken. Daarvoor lopen er steeds verschillende initiatieven om medewerkers gezond te houden. Wat ik graag nog wil bereiken is een rookvrij bedrijf… Hoe tof zou dat zijn?!”

 

Een waardevol bedrijf