• 3/07/2019

Op 21 juni fietsten, stapten of liepen we All Together voor verschillende goede doelen, aangereikt door onze MEPs.

Door de velden, haren in de wind…
Door de velden, haren in de wind…

 

Enkele maanden geleden deden we een oproep naar onze MEPs: wij wilden weten welke goede doelen we dit jaar moesten steunen. Dankzij hun input hebben we ook dit jaar weer ons steentje bijgedragen en verschillende goede doelen kunnen steunen. Wij rekenden op het gewoonlijk enthousiasme en we waren erg blij om onze MEPs allen aanwezig te zien!

Het was inderdaad weer een geslaagde Bike Challenge! Samen met alle MEPs slaagden we erin om gemiddeld 50 kilometer te fietsen, wandelen of lopen voor goede doelen. Zo konden we verschillende organisaties steunen. Hieronder een kort overzicht van alle projecten waaraan wij ons steentje konden bijdragen:


SUSA Foundation
, een Belgische organisatie die steun en begeleiding biedt aan kinderen en volwassenen met autisme.
www.susa.be


A Touch of Rose, opgericht in 2011 nadat politica Marie-Rose Morel overleed aan baarmoederhalskanker. De organisatie biedt steun aan vrouwen en hun gezinsleden en geeft hen kracht om te kunnen omgaan met de ziekte.
www.atouchofrose.be


Fonds Emilie Leus : nadat Emilie Leus in november 2009 omver gereden werd door een chauffeur die gedronken had, richtten haar ouders een fonds op om mensen te sensibiliseren en het aantal zware en dodelijke ongevallen te doen dalen.
www.fondsemilieleus.be


Paris-Retour
: drie leden van het ISI Cycling Team en VTT 78 fietsten van Ronse naar Parijs en terug in amper 24 uur op 8 juni. Ze zamelen geld in om mensen te sensibiliseren over verkeersveiligheid.
www.facebook.com/parisretour


To Walk Again, een organisatie die het voor mensen met een fysieke beperking, weer mogelijk maakt om te stappen.
www.towalkagain.be


Pinocchio
die kinderen en jongeren die brandwonden opliepen, helpt door financiële steun aan te bieden (medische kosten, maskers en zalven, vervoer,…). Ook zorgen zij voor een zo aangenaam mogelijk ziekenhuisverblijf door “clownbezoeken” te organiseren en speelgoed te aan te kopen.
www.vzw-pinocchio-asbl.be


Feestvarken
die kinderen uit arme gezinnen een verjaardag schenkt. De organisatie heeft ook een tweede missie, namelijk bewustzijn creëren rond kinderarmoede.
www.feestvarkenvzw.be


Samen, stap voor stap, een organisatie die ouders van een kind getroffen door kanker een luisterend oor en morele steun biedt door verschillende activiteiten te organiseren.
www.ensemble-pasapas.be


BelGambian Dream Foundation, een jonge organisatie die zich inzet voor de armste families in Gambia en bijdraagt tot kwalitatief onderwijs en gezondheidszorg.  
www.facebook.com/belgambiandreamfoundation


Wij willen onze MEPs nogmaals bedanken voor de motivatie, energie en passie om er ook dit jaar weer een geslaagde Bike Challenge van te maken.
We kijken alvast uit naar de volgende editie!

Klaar voor de start met EG
Klaar voor de start met EG
Voor het AfricaMuseum van Tervuren
Voor het AfricaMuseum van Tervuren
Door het bos
Door het bos
Samenkomen voor het goede doel
Samenkomen voor het goede doel