Zoek hier het EG alternatief voor jouw merkgeneesmiddel

Via deze converter kan je het referentiegeneesmiddel van de EG generische geneesmiddelen opzoeken.

Waarom kreeg ik een generisch geneesmiddel mee?

Generische geneesmiddelen hebben altijd een origineel referentiegeneesmiddel. Wanneer je in de apotheek generische geneesmiddelen meekrijgt, is het als patiënt niet altijd eenvoudig om de generieke naam te linken aan gekende medicatie met een merknaam. De betekenis van de generische naam van een generisch geneesmiddel verwijst immers naar het actieve bestanddeel van het geneesmiddel.

Sommige mensen hebben echter schrik dat het bij een betaalbaar alternatief om een ‘wit product’ van een origineel geneesmiddel zou gaan. Dat is echter niet het geval. De kwaliteit van een generisch geneesmiddel is helemaal hetzelfde als die van het referentiegeneesmiddel.

Via Test Aankoop kan je ook generische geneesmiddelen opzoeken en de prijs van geneesmiddelen in België raadplegen en zal je zien dat het generische geneesmiddel altijd het goedkoopste geneesmiddel is. Dat komt omdat er niet meer geïnvesteerd moet worden in onderzoek en ontwikkeling van het geneesmiddel.

Door de invoering van de referentieterugbetaling, betaalt de ziekteverzekering minder terug voor een merkgeneesmiddel waarvan een generisch alternatief beschikbaar is. Voor de hoogst mogelijk terugbetaling van je geneesmiddelen vraag je dus best bij de apotheek of er een generisch alternatief bestaat voor wat je nodig hebt of je kan het ook nakijken via deze lijst

Klik op het product dat verschijnt voor meer info.

Origineel geneesmiddel

EG geneesmiddel

A

B

C

D

E

F

G

H

I

K

L

M

N

O

P

R

S

T

U

V

X

Z

Voor dit product is voorlopig nog geen ''

back-to-top