• 11/08/2020

Wie al geruime tijd last heeft van slaapproblemen, wil niets liever dan daar een oplossing voor vinden. Mensen proberen tal van natuurlijke slaapmiddelen bij de apotheek of andere homeopathische middelen. Maar als de zoektocht naar het beste slaapmiddel maar niets oplevert, lijken zware slaappillen soms de enige optie te zijn. In België krijgt maar liefst 60% van de mensen die langsgaan bij de arts met slaapproblemen slaapmedicatie voorgeschreven1.

Dit artikel geeft een antwoord op volgende vragen:

Gevolgen van slaapmiddelen

Het is begrijpelijk dat je er op een bepaald moment veel voor over hebt om te kunnen slapen. Als je overdag niet meer kan functioneren door slaapproblemen kan slaapmedicatie een oplossing op korte termijn zijn. De nadelige effecten wegen soms echter niet op tegen de voordelen ervan. De gevolgen op langere termijn van het gebruik van slaapmedicatie – en dat geldt voor inslapers en doorslapers – kunnen het volgende zijn:

Beste slaapmiddel voor slaapproblemen.
 • Er kan gewenning optreden.
 • Slaappillen kunnen een een verslavend effect hebben. Gebruik ze dus zeker niet langer dan aangegeven door de arts.
 • Slaapmedicatie lost de oorzaak van je slaapproblemen niet op. Om van slaapproblemen af te geraken, is het cruciaal om de oorzaak aan te pakken.

 

 • De slaapkwaliteit na het innemen van een slaapmiddel is niet goed. Slaappillen hebben een eerder verdovend effect en slaan je bij wijze van spreken knock-out. Daardoor raak je niet in de diepe slaap die je lichaam nodig heeft om lichamelijk en fysiek te herstellen van de indrukken van de voorbije dag. Ook de dag nadien kan je je nog sufvoelen.
 • Volgende bijwerkingen komen frequent voor bij het innemen van slaappillen: vertraagde reactietijd, suf gevoel, niet meer alert en verlies van concentratievermogen. Ook kan je vaker nachtmerries hebben.
 • Wanneer je slaapmedicatie afbouwt kunnen ontwenningsverschijnselen optreden.

Sommige mensen vragen zich af of het een goed idee is om langdurig slaapmedicatie te blijven nemen. Ze zijn dan ook vaak al lang op zoek naar het minst schadelijke slaapmiddel. Het is belangrijk om daar heel goed met je arts over te praten.

Houd daarbij zeker in het achterhoofd dat een slaapmiddel geen vervanging is voor een goede slaaphygiëne.

Wat is het beste doorslaapmiddel?

Elke mens heeft daar baat bij. Ook wanneer je voor een alternatief voor slaapmedicatie kiest, dan nog is het cruciaal om er een goede slaaphygiëne op na te houden.

Aan welke voorwaarden voldoet het beste slaapmiddel?

De gevolgen van slaapmedicatie zijn dus niet te onderschatten. Vanwege de mogelijke risico’s en gevolgen , bespreek je het gebruik van slaapmedicatie op lange termijn best met je arts.

Maar wat is dan een veilig alternatief? Het beste slaapmiddel voldoet best aan volgende voorwaarden:

 • Het kent geen gevolgen op lange termijn.
 • Er treedt geen gewenning op (de dosis verhogen om hetzelfde effect te hebben).
 • Geen risico op verslaving.
 • Het middel versuft je niet, waardoor je de volgende dag fris en opgeladen ontwaakt.
 • Na gebruik zijn er geen bijwerkingen zoals sufheid of een lager concentratievermogen.
 • Inslapen gaat vlot en rustig. Stresserende gedachten krijgen geen kans en je ligt niet te woelen en te piekeren voor het slapengaan.
 • Naast een hulp bij vlot inslapen, is het tegelijkertijd ook het beste doorslaapmiddel. Daardoor raak je in je diepe slaap.
 • Het is een natuurlijk slaapmiddel op basis van natuurlijke ingrediënten met een bewezen effect zoals lavendelolie en passiebloem.

 

Lunestil, een nieuw en veilig slaapmiddel voor een gedroomde nachtrust

Een nieuw slaapmiddel dat aan alle kwaliteitsvoorwaarden voldoet is Lunestil. Deze innovatieve duocapsule combineert vier krachtige ingrediënten die ervoor zorgen dat je voor het slapengaan voldoende ontspant om rustig in te slapen en dat je blijft doorslapen. Dat gebeurt dankzij de unieke technologie met vertraagde afgifte.

Een uur voor je gaat slapen neem je Lunestil in. Dan komt als eerste de essentiële lavendelolie vrij. Dat maakt je rustig en ontspannen, waardoor je makkelijk inslaapt. Eenmaal je bent ingeslapen, komt de tweede capsule vrij. In die capsule zit passiebloemextract (het extract passiflora incarnata), melatonine en vitamine B6 die vertraagd vrijkomen en ervoor zorgen dat je blijft doorslapen. Het helpt je om de diepe slaap te vinden die je nodig hebt om fysiek en emotioneel te herstellen.

Lunestil is een natuurlijk slaapmiddel zonder verslavend effect en zonder de typische bijwerkingen van traditionele slaapmedicatie.

Dankzij de 4 krachtige ingrediënten in een innovatieve duocapsule geniet je van een kwalitatieve nachtrust en word je fris en opgeladen wakker.