De opname van voldoende vitamine D is cruciaal voor de ontwikkeling van botten en tanden van baby’s en opgroeiende kinderen.

Wist je dat 58% van alle kinderen een vitamine D-tekort heeft?

Daarom adviseert Kind & Gezin om dagelijks vitamine D toe te dienen aan kinderen tijdens hun eerste 6 levensjaren. Dit supplement is essentieel voor sterke tanden, botten en spieren. Maar ook voor de goede werking van het immuunsysteem, waardoor je kind bruisend van energie blijft en goed beschermd is.

Gelukkig is er FULTIUM Junior, speciaal ontworpen om hun florerende ontwikkeling te ondersteunen.

Het raadsel ontcijferd: waarom onze kinderen soms een tekort aan vitamine D hebben.

Te weinig vitamine D in moedermelk


Te weinig vitamine D in moedermelk

Het is soms teleurstellend te weten dat moedermelk mogelijk niet genoeg vitamine D bevat en dat je dit als mama niet kunt beïnvloeden via een dieet.

Groter risico bij winterbaby’s of prematuren


Groter risico bij winterbaby’s of prematuren

Vooral kinderen die geboren werden tijdens de wintermaanden of die prematuur geboren zijn lopen een hoger risico een vitamine D tekort te hebben.

Te weinig vitamine D in melkproducten


Te weinig vitamine D in melkproducten

In België worden melkproducten niet systematisch verrijkt met vitamine D, en we weten dat jonge kinderen niet te veel tijd in de zon mogen doorbrengen. Hierdoor vergroot de kans op een vitamine D-tekort bij hen .

Groeispurten tijdens de puberteit


Groeispurten tijdens de puberteit

Ook tijdens de puberteit (start rond de 8 à 9 jaar) groeit een tiener snel en wordt een groot deel van de botmassa opgebouwd. De behoefte aan calcium en vitamine D is dan erg groot - zeker tijdens de groeisppurten.

Exposition insuffisante à la lumière du soleil


Onvoldoende blootstelling aan zonlicht

Hoewel zonlicht belangrijk is, is het cruciaal om kinderen niet te veel bloot te stellen aan direct zonlicht. Dit kan schadelijk zijn voor de huidcellen en zonnebrand veroorzaken. Het gebruik van zonnecrème is aangeraden, maar houd er rekening mee dat dit de aanmaak van vitamine D kan belemmeren. Vandaar dat kinderen ook soms een tekort hebben aan vitamine D, ongeacht of het zomer of winter is.

 

De Hoge Gezondheidsraad beveelt aan om kinderen van 0 tot 6 jaar het hele jaar 400 I.E. vitamine D toe te dienen.

Welke dosis vitamine D wordt aangeraden?

KIND & GEZIN als de hoge gezondheidsraad adviseren1:

De inname van een supplement van 400 I.E.(2) vitamine D3 per dag (10 microgram) vanaf de geboorte tot en met zes jaar – het hele jaar door, onafhankelijk van het soort melkvoeding (borst- of flesvoeding).

De inname van een supplement van 600 I.E.(2) vitamine D3 per dag (15 microgram) bij kinderen met een donker huidtype omdat iemand met een donker huidtype minder vitamine D aanmaakt dan iemand met een licht huidtype.

Elke dag een zonnevitamientje met Fultium Junior

Ontdek wat Fultium Junior voor je kind kan betekenen, zodat het op alle fronten stralend sterk blijft!

  • Het helpen boosten van zijn of haar immuniteit*. FULTIUM Junior ondersteunt het behoud van een goede werking van het immuunsysteem, waardoor jouw kleintje bruisend van energie blijft en goed beschermd is.

  • Het stimuleren van gezonde groei en ontwikkeling: FULTIUM Junior ondersteunt een natuurlijke groei en ontwikkeling van het beendergestel*.

  • De opbouw van de spieren* en tanden*: Geef jouw kind de kracht om actief en avontuurlijk te zijn. Met FULTIUM Junior krijgen hun spieren* en tanden* de essentiële ondersteuning die vitamine D biedt, zodat ze volop kunnen genieten van beweging en een stralende glimlach behouden.

(1) De Hoge Gezondheidsraad is het wetenschappelijk adviesorgaan dat de  Belgische overheid ondersteunt op het gebied van de volksgezondheid.
(2) I.E.: manier om hoeveelheid aan vitamine D uit te drukken, vaak gebruikt op verpakkingen van vitamine D voedingssupplementen: 40 Internationale eenheden (I.E.) = 1 microgram vitamine D.