• 6/03/2020

Blijf ook in de lentezon stralen dankzij FULTIUM

 

Wanneer de dagen weer langer worden en de eerste lentezon ons verblijdt, laten we met z’n allen die muts en sjaal thuis om te genieten van de zon. Daarmee hopen we meteen ook ons opgelopen vitamine D-tekort van tijdens de winter weer aan te vullen. Hoewel het heerlijk is om van de eerste lentezon te genieten, is het helaas niet mogelijk om je vitamine D-tekort daarmee aan te vullen. Daardoor blijven veel mensen ook na de winter met een vitamine D-tekort kampen. Het blijft dus aangeraden om ook in de lente en bij uitbreiding het hele jaar door een vitamine D-supplement in te nemen. Daarvoor kan je bijvoorbeeld kiezen voor FULTIUM. Door slechts één blauwe capsule per dag in te nemen, blijf je het hele jaar door stralen.

 

Vitamine D, de zonnevitamine

Vitamine D en de zon zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vitamine D is namelijk de enige vitamine die ons lichaam zelf kan aanmaken. Dat gebeurt in de huid onder invloed van de zon. Tijdens de winter is het echter erg moeilijk om vitamine D aan te maken. In de eerste plaats komt dat omdat we, ingepakt in onze jas en sjaal, onze huid niet blootstellen aan de zon waardoor de huid geen vitamine D aanmaakt. Daarnaast schijnt de zon te weinig en zijn de UV-stralen onvoldoende krachtig voor de optimale aanmaak van vitamine D via de huid.

Een optimale vitamine D-waarde is nochtans erg belangrijk. Vitamine D zorgt ervoor dat onze botten, spieren en ons gebit sterk blijven. Bovendien ondersteunt vitamine D ook de normale werking van onze weerstand en ons immuunsysteem waardoor we beschermd blijven tegen ziektes.

 

De lentezon kan ons vitamine D-tekort helaas niet aanvullen

De lentezon kan ons vitamine D-tekort helaas niet aanvullen

Na de donkere winterdagen snakken we naar wat zonlicht. Het eerste terrasje van het jaar en de eerste keer weer buiten lunchen geven ons weer de energie die we na de lange winter nodig hebben. Tijdens zo’n lunch buiten of tijdens het eerste terrasje hopen we met ons gezicht in de zon wat extra vitamine D aan te maken. Dat is geen slecht idee, want je maakt inderdaad vitamine D aan, maar die hoeveelheid is enkel genoeg voor die dag. Een half uurtje in de zon volstaat helaas niet voor een hele week, laat staan dat het opgelopen tekort van de winter wordt aangevuld. Helaas kan dat heerlijke lentezonnetje ons vitamine D-tekort dus niet goedmaken. Het blijft dus aangeraden om ook in de lente een vitamine D-supplement zoals FULTIUM in te nemen.

De natuurlijke aanmaak van vitamine D is niet zonder risico

De zon en meer bepaald de UV-stralen van de zon zijn dus noodzakelijk voor de natuurlijke aanmaak van vitamine D. De hoeveelheid UV-stralen wordt uitgedrukt in zonkracht. Pas vanaf zonkracht 3 maak je vitamine D aan. Pakweg begin maart is dat nog niet mogelijk. De UV-stralen bereiken pas zonkracht 3 rond het einde van de lente en het begin van de zomer. Dan pas is de zon dus weer krachtig genoeg om de natuurlijke aanmaak van vitamine D te laten plaatsvinden.

Vanaf zonkracht 5 verbrand je echter al na 20 minuten, wat het risico op snelle veroudering van de huid en huidkanker drastisch verhoogt. Daarom is het cruciaal om je in te smeren met zonnecrème wanneer je langer dan 30 minuten van de zon geniet. Zonnecrème houdt echter de UV-stralen tegen en dus ook de natuurlijke aanmaak van vitamine D.  

Een vitamine D-tekort kan het hele jaar door

Door alle randvoorwaarden die nodig zijn vooraleer de natuurlijke aanmaak van vitamine D plaatsvindt, is het dus niet te verwonderen dat vitamine D-tekorten bij iedereen eigenlijk het hele jaar door kunnen voorkomen. Het is immers geen garantie dat je in de zomer je vitamine D-tekort weer volledig aanvult en dus blijft het goed mogelijk dat je ook in de zomer met een vitamine D-tekort te maken hebt. 

Blijf dus indien nodig het hele jaar door een vitamine D-supplement als FULTIUM innemen. FULTIUM is een goede keuze omdat het aan alle voorwaarden voor een optimale opname van vitamine D voldoet. Om te beginnen is vitamine D3 de meest krachtige vorm van vitamine D.

Verder is FULTIUM een capsule op oliebasis, wat de opname van vitamine D bevordert omdat vitamine D in vet oplosbaar is. FULTIUM moet je dagelijks innemen, waardoor je bloedwaarde constant blijft en je elke dag de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 800 IE inneemt.

Kortom, met één capsule FULTIUM per dag, krijg jij je dagelijkse portie zon, je dagelijkse portie vitamine D en houd je je vitamine D-gehalte stabiel.

Haal deze winter de zon in huis met FULTIUM.
Je dagelijkse portie vitamine D.

Ontdek het Fultium gamma die een aangepast vitamine D supplement biedt voor iedereen.

Ontdek meer:

09.12.2021
Bestaat er een link tussen COVID-19 en vitamine D?

In deze blog bespreken we het eventuele verband tussen vitamine D en het coronavirus. Sinds het begin werden meerdere studies gepubliceerd d…

Lees verder

08.11.2021
Vitamine D belangrijk voor je weerstand?

Voor wie door zijn arts aangeraden werd om een vitamine D-supplement in te nemen, is het vaak niet duidelijk hoeveel vitamine D je het best …

Lees verder

01.11.2021
Wat is de optimale dosis vitamine D?

Bij de keuze van een vitamine D-supplement vragen veel mensen zich af wat nu de optimale dosis vitamine D is. Lees hier een antwoord op die …

Lees verder