• 26/10/2022

Een suf gevoel, het gevoel dat je je niet kan goed kan concentreren, een prikkelbare gemoed waarbij je wel eens durft uit te halen naar je vrienden en familie. Iedereen die ooit al een tijdje niet goed sliep, weet hoeveel impact het kan hebben op je leven. Je wil er liefst zo snel mogelijk een voor oplossing vinden!

Lunestil is een doeltreffend, natuurlijk middel dat zorgt voor rust* voor het slapengaan en bijdraagt tot een kwalitatieve nachtrust*. Maar hoe lang duurt het voor het werkt? Wat als je niet meteen een verschil voelt?

Niet meteen effect? Maak je geen zorgen!

Je haalde onlangs je eerste doos Lunestil bij de apotheker en begint er met goeie hoop aan… morgen voel ik me beter! Opnieuw de gedroomde nachtrust! Maar na enkele dagen merk je nog niet echt een verschil. Je begint je wat zorgen te maken… Is dit normaal? Werkt het wel? Had ik op dit moment niet al meer moeten voelen? 

Wanneer je onrustig slaapt en ’s ochtends moe wakker wordt, ervaar je heel wat ongemakken zoals sufheid, prikkelbaarheid en concentratieproblemen en het is normaal dat je er graag zo snel mogelijk vanaf wilt. 

Maar we willen je graag geruststellen dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken wanneer je na enkele dagen nog niet meteen een effect merkt. Er bestaat jammer genoeg geen magisch pilletje waarmee je je slaapkwaliteit in 1-2-3 optimaal ondersteunt! Verschillende factoren spelen immers een rol bij je onrustige nachten, en het is belangrijk dat je die factoren ook onder de loep neemt. En dat vraagt tijd!

Lunestil kan je daarin ondersteunen met haar unieke formule, zodat je meer rust en ontspanning* ervaart voor het slapengaan, een gezonde nachtrust hebt en zodat je ‘s ochtends fris en opgeladen wakker wordt. Maar we raden je aan om de eerste doos zeker volledig uit te nemen en het tijd te geven.

Hoe lang duurt het voor Lunestil werkt?

Je slaapkwaliteit verbeteren vraagt tijd. Maar hoeveel tijd? Studies tonen aan dat je een eerste resultaat mag verwachten na 2 weken en nog een optimaal resultaat mag ervaren na 4 tot 12 weken.

Hier vind je een overzicht van de ingrediënten, hun effecten en wanneer je een effect mag verwachten:

  • Essentiële lavendelolie (Lavandula angustifolia) draagt bij tot optimale ontspanning, helpt spanning en prikkelbaarheid verminderen en wordt gebruikt om beter te slapen*. Studies op essentiële lavendelolie1 tonen een resultaat na 2 weken. Resultaten worden beter ervaren door patiënten na 4-12 weken.
  • Passiebloem (Passiflora incarnata) komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika en helpt om kalmte, rust en slaap op te wekken*. Studies2 tonen aan dat de slaapkwaliteit ondersteund wordt na 2 weken. 
  • Vitamine B6 ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid*, waardoor het je helpt om fris wakker te worden na een goede nachtrust.
  • Melatonine helpt bij het regelen van de natuurlijke cyclus van het slapen en waken.

Je hoeft je trouwens ook geen zorgen te maken dat je het product wat langer inneemt! Lunestil is een doeltreffend, natuurlijk voedingssupplement dat geen gewenning, verslaving of slaperigheid bij het ontwaken geeft. Je wordt fris en opgeladen wakker* wordt na een goede nachtrust.

Tips voor een langdurig resultaat

Een goede nachtrust is onontbeerlijk als je je doorheen de dag goed wilt voelen. En de beste manier om dat  te bereiken, is door je slaapkwaliteit consequent op peil te houden. Een voedingssupplement zoals Lunestil kan daarbij zeker helpen en zal zeker effect hebben. Maar het is erg belangrijk dat je dit voldoende lang inneemt en tevens combineert met een goede slaaphygiëne. Hier vind je enkele tips die kunnen helpen:

  • Beweeg voldoende doorheen de dag! 
  • Vermijd de zaken die een goede nachtrust slaap tegenwerken. Zo drink je best geen cafeïne of doe je best geen middagdutjes in de middag, terwijl je best geen alcohol drinkt of op je gsm kijkt vlak voor het slapengaan. Ook zware maaltijden kunnen je nachtrust verhinderen.
  • Doe iets ontspannend voor het slapengaan (zonder op een een scherm te kijken). Nestel je in de zetel met een goed boek, neem een warm bad, mediteer of ga rustig even schilderen. Wat vind jij leuk?
  • Zorg ervoor dat je kamer donker en koel is. Van te veel licht of warmte kan je niet goed slapen! 
  • Voel je je niet comfortabel in je bed? Een nieuwe matras kan misschien helpen.

Hoe kan je beter doorslapen? 10 tips

1 Kasper S. et al. Silexan, an orally administered Lavandula oil preparation, is effective in the treatment of ‘subsyndromal’ anxiety disorder: a randomized, double-blind, placebo controlled trial. Int Clin Psychopharmacol. 2010 Sep;25(5):277-87.

2 Lee et al (2019). Effects of Passiflora incarnata Linnaeus on polysomnographic sleep parameters in subjects with insomnia disorder: a double-blind randomized placebo-controlled study. International Clinical Psychopharmacology, 35:29–35.​​

Lunestil® is een voedingssupplement en aangewezen voor gebruik bij volwassenen vanaf 18 jaar. Lunestil® kan het rijgedrag en het uitvoeren van gevaarlijke handelingen beïnvloeden. *Lavandula angustifolia is rustgevend en ontspannend en draagt bij tot een goede en gezonde nachtrust. Passiflora incarnata te gebruiken voor een gezonde slaap en om ‘s ochtends uitgerust wakker te worden. Vitamine B6 ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Ontdek ook nog:

20.10.2021
Altijd moe? Oorzaken en 5 tips om je weer fit te voelen!

Heb je het gevoel altijd moe te zijn? Kom te weten wat de oorzaken ervan kunnen zijn en ontdek 5 tips die kunnen helpen om je weer fris en o…

Lees verder

10.08.2021
’s Nachts wakker worden: verklaringen en oplossingen?

’s Nachts wakker worden is niet abnormaal. Wanneer je echter moeilijk weer de slaap kan vatten, kan er sprake zijn van doorslaapproblemen. L…

Lees verder

01.09.2020
Natuurlijke slaapmiddelen als veilige oplossing

Natuurlijke slaapmiddelen zijn een veilig alternatief. Ontdek hier welke natuurlijke ingrediënten bijdragen tot een goede nachtrust.

Lees verder