verstoorde bloedsomloop niet negeren

Waarom je een verstoorde bloedsomloop niet mag negeren?

Vanuit ons hart transporteren onze aders zuurstofrijk bloed naar alle delen van het lichaam om zuurstof en ook andere voedingsstoffen uit het bloed uit te wisselen met onze organen. Onze venen gaan op hun beurt het zuurstofarme bloed terug transporteren naar het hart. Het hart pompt 4-5 liter bloed rond per minuut, per dag is dit ongeveer 7.000 liter.1

Maar wat als er iets misloopt? De bloedcirculatie raakt verstoord en symptomen zoals zware benen, aambeien en vochtophoping (oedeem) steken de kop op.

Negeer die eerste tekenen van veneuze insufficiëntie niet, ze kunnen leiden tot complicaties zoals chronische veneuze insufficiëntie, tromboflebitis en spataders.

CVI

Tot 50 % van de volwassenen zou naar schatting lijden aan een veneuze aandoening van de onderste ledematen.2


Zware, pijnlijke, vermoeide benen… Het is een veelvoorkomende klacht: tot 40% van de vrouwen en 17% van de mannen lijden aan chronische veneuze insufficiëntie.

Maar wat is dat precies? Hoe ontstaat het? Wat zijn de symptomen?
En hoe kan je klachten voorkomen of behandelen?

Aambeien, ook een veneuze aandoening.

Aambeien zijn een onschuldige maar vervelende kwaal die je kan voorkomen. Aambeien, soms ook wel speen of hemorroïden genoemd, zijn opgezwollen en uitgezakte bloedvaten op het uiteinde van je endeldarm (stukje dikke darm in de buurt van je anus). Een goede toilethygiëne is immers steeds de basis om aambeien te voorkomen.

Hier lees je alles over wat je altijd al wou weten over aambeien: de achterliggende oorzaak, symptomen en oplossingen.

Hoe werkt Venoruton® ?

Venoruton®  is een geneesmiddel voor de behandeling van vochtophopingen (oedeem) in de benen te wijten aan een slechte bloedsomloop en voor de behandelingvan symptomen geassocieerd aan aanhoudende verminderde doorstroming, zoals zware en pijnlijke benen en een gezwollen gevoel.

Dankzij zijn werkingsmechanisme zal Venoruton® :

  • de aderwanden beschermen

  • de zuurstofvoorziening van de weefsels (TcPO2) bij patiënten met chronische veneuze insufficiëntie verbeteren

  • vochtophopingen en zwelling verminderen

Vraag steeds raad aan je arts of apotheker

Bronnen: 1https://www.hartkliniek.com/klachten-en-hartziekten/werking-van-het-hart

2 Beebe-Dimmer JL et al. The Epidemiology of Chronic Venous Insufficiency and Varicose Veins. Annals of Epidemiology 2005; 15(3): 175-84;