Protectis® EasyDrops - je baby verdient de beste start

Een combinatie van miljoenen bacteriën (L. reuteri Protectis) en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D*

  • L. reuteri Protectis is een bacterie die levend de darm bereikt

  • Helpt de weerstand van je baby te boosten*

  • Veilig vanaf de geboorte en voor langdurig gebruik

  • 5 druppeltjes per dag, voor een baby met een glimlach

Hoe ervaren ouders Protectis

Wist je dat de eerste bacteriën de darmflora bepalen
voor de rest van het leven?

Bacteriën zijn overal te vinden en van groot belang,
al vanaf de geboorte

Bij de geboorte komt een baby nagenoeg met steriele darmen uit de baarmoeder. Dit betekent dat er bijna nog geen bacteriën aanwezig zijn in de darmen van je baby. Het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem zijn op dat moment dus nog niet helemaal ontwikkeld.

Vanaf de geboorte start de bevolking van het spijsverteringskanaal met bacteriën. De baby krijgt namelijk de eerste hap bacteriën binnen van de vaginale flora van de mama wanneer hij door het geboortekanaal naar buiten komt. De hele oppervlakte van de huid van de baby wordt ermee bedekt.

 

Daarnaast komen er ook heel wat gezonde bacteriën via de moedermelk in de darmpjes terecht. Naast bacteriën bevat moedermelk andere essentiële elementen zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen, die allen onmisbaar zijn voor de groei van de baby.

Één van de bacteriën die uit moedermelk geïsoleerd werd is de bacteriestam Lactobacillus reuteri Protectis.

De eerste bacteriën bepalen de darmflora voor de rest van het leven

De bacteriën die tijdens de eerste levensjaren in de darmen terecht komen, bepalen de samenstelling van de darmflora voor de rest van het leven.

Die cruciale eerste bacteriën worden meestal tijdens de geboorte overgedragen via het geboortekanaal en daarna via de borstvoeding. Daarom zal een baby die geboren werd via een keizersnede of flessenvoeding krijgt een verschillende darmflora hebben dan een baby die via de vaginale weg geboren werd en/of borstvoeding krijgt.

Vanaf de geboorte spelen de samenstelling en stabiliteit van de darmflora een vitale rol voor het bepalen van de gezondheid en tevens het welzijn van de mens, gedurende zijn hele leven.

L. reuteri Protectis, een stam met een unieke werking, en één van de best wetenschappelijk onderzochte darmflora bacteriën

*Vitamine D3 draagt bij tot het behoud van een goede werking van het immuunsysteem

**Protectis® O.R.S. is een glucose-zout preparaat (O.R.S.) voor speciale medische doeleinden (FSMP = food for special medical purposes).