Belangrijke elementen voor een goed immuunsysteem

Een sterke immuniteit is belangrijk, zodat je dag in dag uit gezond kan blijven. Het immuunsysteem beschermt je namelijk tegen schadelijke factoren van buitenaf zoals bijvoorbeeld virussen, bacteriën, parasieten of schimmels. Een goed functionerend immuunsysteem is cruciaal: het reageert snel en doeltreffend bij aanvallen van nieuwe ziektekiemen, maar herkent ook ziekteverwekkers waar het al eerder mee ‘gevochten’ heeft. 


70% van onze natuurlijke weerstand bevindt zich in de buik

Er zijn miljarden bacteriën actief in onze darmen. Deze bacteriën worden de darmflora genoemd. Een goede werking van de darmflora hangt nauw samen met een goede werking van het immuunsysteem. 70% van onze weerstand wordt namelijk door onze darmen bepaald. Het is dus cruciaal om er goed zorg voor te dragen en de darmflora in evenwicht te houden.

Verstoring van het evenwicht in de darmflora

Door aantasting van de darmflora kan ook de darmfunctie negatief beïnvloed worden.

Invloed van andere hygiëne-standaarden, voeding & klimaat.

Reizen

Invloed van andere hygiëne-standaarden, voeding & klimaat.

Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen kan de samenstelling van het microbioom beïnvloeden.

Gebruik van geneesmiddelen

Bv. antibiotica

De samenstelling van het darmflora kan door stress in de war raken.

Stress

Door regelmatig onvoldoende gevariëerd of ongezond te eten kan de darmflora in onevenwicht raken.

Slechte eetgewoonten

Bv. te veel suikers

Hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen de darmflora beïnvloeden.

Zwangerschap

Door te roken en regelmatig te veel alcohol te drinken kan het evenwicht in de darmflora verstoord raken.

Alcohol & Roken

Vitamine D is heel belangrijk voor je immuniteit

Vitamine D ondersteunt jouw immuniteit

Vitamine D en immuniteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vitamine D ondersteunt namelijk de normale werking van het immuunsysteem.*

Wetenschappers hebben receptoren voor vitamine D aangetroffen in meer dan 30 verschillende weefsels en cellen (waaronder immuuncellen). Dit toont aan dat vitamine D een breed werkterrein heeft en onder meer bijdraagt tot het behoud van een goede weerstand.1

Voldoende vitamine D is dus nodig voor je weerstand, maar hoe kom je aan voldoende vitamine D?

Vitamine D, ook wel de “zonnevitamine" genoemd, wordt door je huid aangemaakt onder invloed van de zon. Tijdens de wintermaanden zijn de zonnestralen in België echter niet sterk genoeg. Bovendien zitten velen onder ons te veel binnen, zowel in de zomer als de winter. Met als gevolg: maar liefst 45% van de volwassenen in België heeft te kampen met een vitamine D tekort.2

Om je vitamine D peil te onderhouden, is een voedingssupplement met vitamine D aangeraden, zeker tijdens de wintermaanden.

1. https://www.orthokennis.nl/nutrienten/vitamine%20D
2. Vitamin D deficiency is common among adults in Wallonia (Belgium, 51°30′ North): findings from the Nutrition, Environment and Cardio-Vascular Health study – Hoge A et al. Nutr Res. (2015)

Protectis®

Protectis, een krachtige combinatie van miljoenen bacteriën en vitamine D

  • L. reuteri Protectis is een bacterie die van nature aanwezig is in het menselijk lichaam. L. reuteri Protectis maakt deel uit van de natuurlijke darmflora.

  • Protectis is uitvoerig onderzocht in 152 klinische studies bij 14.800 personen.3

3. https://www.biogaia.com/probiotic-health/l-reuteri-strains/
Protectis is een voedingssupplement op basis van L. reuteri Protectis en vitamine D. *Vitamine D draagt bij tot het behoud van de goede werking van het immuunsysteem.