Wat weten we over de doeltreffendheid van Sérélys?


Na 3 maanden gebruik stellen de gebruiksters een significante verbetering van hun levenskwaliteit vast. 
Sérélys wordt aangeraden door de menopauzeconsulente als één van de oplossingen in geval van opvliegers, nachtelijk zweten en andere klachten gelinkt aan de menopauze.

 

Sérélys is volledig veilig in gebruik en mag gecombineerd worden met andere medicatie.

Veiligheid

 • Bevat geen fyto-oestrogenen
  (plantaardige hormonen zoals rode klaver, hop, soja, lijnzaad, salie…)
 • Bevat geen zilverkaars (waarbij er risico kan zijn op aantasting van de lever)1
 • Kan veilig gecombineerd worden met verschillende geneesmiddelen2
 • Bevat geen gluten en geen lactose.Kan zonder risico langdurig worden ingenomen.
Sérélys bevat geen hormonen en mag daardoor ook worden ingenomen door vrouwen die borstkanker (gehad) hebben.

Zonder hormonale werking

 • Geen hormonaal werkingsmechanisme, aangetoond in verschillende klinische studies.
 • In tegenstelling tot HST (‘Hormonale Substitutie Therapie’), mag Sérélys ook gebruikt worden door vrouwen die borstkanker hebben (gehad) of die een verhoogd risico hebben op borstkanker.

 

 

Sérélys is 100% natuurlijk en is ontwikkeld door gebruik te maken van unieke biotechnologie.

Unieke Biotechnologie

 • 100% natuurlijk: bestaat uit gestandaardiseerde, gezuiverde extracten van stuifmeelkorrels.
 • Geselecteerd op basis van hun werkzame eigenschappen.
 • Purificatie en productietechnieken zijn gestandaardiseerd. Ze maken het mogelijk om de harde schaal te scheiden van het cytoplasma dat talrijke werkzame stoffen bevat. Zo verkrijgen we cytoplasmatische extracten gezuiverd uit stuifmeel.

 

 

Hoe vaak neem je Sérélys® in?

 • Per dag neem je 2 tabletten Sérélys® samen in.
  Dat kan ’s ochtends ofwel ’s avonds.

 • GOED OM WETEN: de eerste effecten van Sérélys® zijn meestal merkbaar na ongeveer 4 weken. Na 2 maanden wordt een maximaal effect bereikt.

 • Voor een blijvend effect mag je de Sérélys®-kuur onbeperkt verderzetten.

Hoe ervaren vrouwen Sérélys

Erg blij met dit product, ik gebruik het nu ongeveer vier maanden en heb geen opvliegers meer.

- Ines -

Ik gebruik ook Sérélys en heb geen opvliegers meer. Het werkt heel goed.

- Concetta -

Werkt super!

- Marjolein -

Vaak gestelde vragen over Sérélys

Hoe lang mag je Sérélys nemen?

Sérélys is een natuurlijk product. De eerste effecten zijn reeds merkbaar na 4 weken. Een maximaal effect wordt bereikt na 2 maanden. De Sérélys -kuur mag verdergezet worden zolang de hinderlijke menopauzesymptomen zich voordoen.

Wat is het verschil tussen Sérélys en andere natuurlijke producten tegen de menopauze?

De meeste supplementen zijn op basis van fyto-oestrogenen (bv. rode klaver, hop, soja, lijnzaad…) die oestrogene eigenschappen kunnen hebben. Sérélys bevat geen fyto-oestrogenen en heeft dus helemaal geen hormonaal werkingsmechanisme. Met andere woorden: het heeft geen impact op het oestrogeenniveau in het lichaam.

Andere supplementen bevatten zilverkaars. Volgens het “Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI)” moet je wel voorzichtig omgaan met producten op basis van zilverkaars, omdat er risico is op aantasting van de lever(1).

(1) Bron: BCFI: http://www.bcfi.be/nl/chapters/7?matches=Cimicifuga&frag=20560 en http://www.bcfi.be/nl/articles/query?number=F41N10D (“werkingsmechanisme van dit preparaat is niet bekend, en in de weinige beschikbare studies is er slechts beperkt bewijs van doeltreffendheid. Gevallen van ernstige hepatotoxiciteit (met inbegrip van ernstige hepatitis) werden gerapporteerd, en het EMA publiceerde reeds in 2006 een waarschuwing in dit verband”)

Sérélys wordt gemaakt van stuifmeelextract. Kan dit een allergische reactie veroorzaken?

De reinigings- en productietechnieken zijn gestandaardiseerd. Ze maken het mogelijk om het harde omhulsel te scheiden van het cytoplasma dat talrijke actieve bestanddelen bevat. Zo verkrijgen we cytoplasmatische extracten gezuiverd uit stuifmeel.

Sérélys bevat ook geen gluten en geen lactose.

Is Sérélys veilig?

Terwijl hormonale behandelingen een verhoogd risico kunnen geven op hart- en vaatziekten of op borstkanker of baarmoederkanker, is het werkingsmechanisme van Sérélys niet-hormonaal.

Sérélys bevat geen fyto-oestrogenen (plantaardige hormonen) of zilverkaars.

Over de veiligheid van fyto-oestrogenen op lange termijn is weinig bekend. Aangezien ze ook een licht hormonale werking hebben, kunnen ze ook risico’s inhouden, zeker bij vrouwen die borstkanker hebben (gehad).

Volgens het “Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI)” moet je wel voorzichtig omgaan met producten op basis van zilverkaars, omdat er risico is op aantasting van de lever (1).

Dankzij het niet-hormonale werkingsmechanisme van Sérélys, mag Sérélys dus ook gebruikt worden door vrouwen die borstkanker hebben (gehad) of die een verhoogd risico hebben op borstkanker.

Vraag verder advies van je arts.

(1) Bron: BCFI: http://www.bcfi.be/nl/chapters/7?matches=Cimicifuga&frag=20560 en http://www.bcfi.be/nl/articles/query?number=F41N10D (“werkingsmechanisme van dit preparaat is niet bekend, en in de weinige beschikbare studies is er slechts beperkt bewijs van doeltreffendheid. Gevallen van ernstige hepatotoxiciteit (met inbegrip van ernstige hepatitis) werden gerapporteerd, en het EMA publiceerde reeds in 2006 een waarschuwing in dit verband”)

Mag je Sérélys innemen na borstkanker?

Serelys bevat geen fyto-oestrogenen. Sérélys mag dus ook gebruikt worden door vrouwen die borstkanker hebben (gehad) of die een verhoogd risico hebben op borstkanker. Vraag verder advies aan je arts.

Ik heb last van droge slijmvliezen. Helpt Sérélys daar ook tegen?

Typische ongemakken in de menopauze zijn onder meer nachtelijk zweten, opvliegers en prikkelbaarheid . Voor die klachten is Sérélys dankzij het niet-hormonale werkingsmechanisme uiterst geschikt. Maar er zijn ook atypische ongemakken waar je hinder van kan ondervinden tijdens de menopauze. Daar horen bijvoorbeeld droge slijmvliezen bij. Droge slijmvliezen kunnen voorkomen aan de ogen, de neus, de mond en in de vagina. Ook deze ongemakken hebben te maken met de daling van de vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen. Met dergelijke ongemakken ga je het best eens langs bij je arts. Die zal samen met jou naar een oplossing voor dit ongemak kunnen zoeken.

Helpt Sérélys tegen mijn gewichtstoename tijdens de menopauze?

Sérélys is een voedingssupplement samengesteld uit natuurlijke bestanddelen waarvan we weten dat ze een 100% niet-hormonaal werkingsmechanisme hebben (geen fyto-oestrogene activiteit).  Sérélys wordt gebruikt in geval van menopauze symptomen zoals warmteopwellingen, nachtelijk zweten en prikkelbaarheid. Sérélys heeft geen impact op uw gewicht.

De aanbevolen dosering bedraagt 2 tabletten Sérélys per dag, samen in te nemen (1 enkele inname). Dat kan ‘s morgens ofwel ‘s avonds.

Omdat Sérélys een natuurlijk product is, moet het eerste gebruik gedurende ten minste twee maanden voortgezet worden om de verwachte effecten waar te nemen. Het voortzetten van de behandeling zorgt voor een continu effect. Sérélys kan dus zeker langdurig gebruikt worden indien nodig.

Dit voedingssupplement is intussen al meer dan 20 jaar beschikbaar op de Europese markt. Alle studies en informatie waarover we beschikken onderstrepen het veilige gebruik van Sérélys en maken geen melding van ernstige bijwerkingen, interacties of mogelijke contra-indicaties.

 

Waar kan je Sérélys tabletten kopen?

Sérélys is verkrijgbaar in iedere apotheek. Als Sérélys niet in voorraad is, kan de apotheker het bestellen bij zijn gebruikelijke groothandelaar.

€29,95 – 60 tabletten (CNK: 2719-201)

Ik heb in de menopauze last van onregelmatig, pijnlijk bloedverlies. Hoe komt dat?

Een onregelmatige menstruatie komt voor in de overgang naar de menopauze. Dat heeft te maken met het feit dat het oestrogeengehalte daalt en dat er niet elke maand meer een eisprong is. Het onregelmatige en pijnlijke bloedverlies komt vooral voor in de eerste periode van de overgang. Je bent pas effectief in de menopauze wanneer je 12 maanden lang geen menstruatie meer gehad hebt.

Waarom heb ik in de overgang last van een droge huid en haaruitval? 

Dit zijn typische symptomen van ouder worden. Maar de verminderde oestrogeenproductie werkt een droge huid en dunner wordend haar bij vrouwen in de overgang in de hand. Je huid verliest bijvoorbeeld aan elasticiteit en de huidcellen vernieuwen zich minder snel. Een veranderde hormoonhuishouding kan bovendien een invloed hebben op haaruitval tijdens de menopauze. Ga indien je daar veel last van hebt eens langs bij een dermatoloog. Verder zal een gezonde levensstijl en de huid voldoende hydrateren en beschermen tegen de zon ook al helpen! Lees hier verder

Waarom hebben zoveel vrouwen last van osteoporose ten gevolge van de overgang?

Osteoporose heeft een duidelijke link met de daling van het oestrogeengehalte bij vrouwen in de overgang. Ongeveer 1 op 3 vrouwen ouder dan 50 jaar vertoont botbreuken als gevolg van osteoporose. Een lichte stoot of val kan al genoeg zijn voor een botbreuk.

Om de kans op osteoporose te verkleinen is het belangrijk om je calcium en vitamine D-gehalte op peil te houden. Voor de opname van calcium is vitamine D nodig. Verder is blijven bewegen cruciaal. Ook extra calcium en magnesium tijdens de overgang innemen kan extra ondersteuning bieden. Spreek hier zeker ook over met je arts.

Lees er hier alles over.

Wil je op de hoogte blijven?
Volg ons op social media!

https://www.bcfi.be/nl/chapters/7?matches=Cimicifuga&frag=20560
Dit is slechts een indicatieve lijst, raadpleeg uw behandelende arts in geval u wenst te starten met Sérélys in combinatie met uw hormoontherapie.