EG, een divisie van Eurogenerics, is de onbetwiste leider op het gebied van generische geneesmiddelen.

Wie is STADA

STADA Arzneimittel AG, opgericht in 1895 in Dresden, is een beursgenoteerde internationale groep met hoofdkantoor in Bad Vilbel, Duitsland. STADA focust consequent op een meerledige strategie rond generische geneesmiddelen en merkproducten (OTC), met een steeds meer internationaal gerichte marktoriëntatie. STADA is wereldwijd actief in meer dan 30 landen via 50 dochterondernemingen.

WIE IS EUROGENERICS

Eurogenerics nv is een van oorsprong Belgisch bedrijf dat vandaag is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van generische geneesmiddelen in België. Eurogenerics maakt deel uit van STADA Arzneimittel AG, en telt 2 divisies:
EG en NeoCare.

Onze structuur

Eurogenerics maakt deel uit van STADA Arzneimittel AG, en bestaat uit 2 divisies:
EG en NeoCare

Wie is EG

EG is marktleider
op het gebied van generische geneesmiddelen in België.

Wie is NEO CARE

NeoCare reikt patiënten, artsen en apothekers kwaliteitsproducten en -diensten aan voor een verantwoorde en veilige patiëntenzorg.

Een stukje geschiedenis

1979

1e generische farmaceutische firma

De onderneming werd in 1979 opgericht door drie Belgische zakenmannen. Omdat merkgeneesmiddelen voortdurend duurder werden en er geen geloofwaardig alternatief bestond voor deze geneesmiddelen, besloten ze een farmaceutische firma op te richten voor ‘generische geneesmiddelen’. Er wachtte hen een titanenwerk, want generische geneesmiddelen waren nog onbekend in België en er bestond nog geen wettelijk kader.

Maar Eurogenerics zette door: dossiers voorbereiden, geneesmiddelen registreren, prijzen aanvragen, terugbetalingen bedingen via de ziekteverzekering en de wetgeving inzake generische geneesmiddelen mee vorm geven. Een intensieve investering, ook op financieel vlak, zodat externe financiële steun van een betrouwbare partner zich opdrong. In 1983 werd Eurogenerics opgenomen in de groep Christiaens Pharma, al bleef de onderneming volledig autonoom werken.

1987

...

1e generische geneesmiddelen

Dankzij deze financiële steun kon Eurogenerics haar inspanningen versnellen. Met als resultaat, de voorstelling van het eerste generisch geneesmiddel in februari 1987.

Op dat moment bevond Eurogenerics zich op een scharnierpunt in haar geschiedenis: de generische geneesmiddelen raakten stilaan bekend bij het Belgische publiek, maar de investeringen bleven enorm.

1991

Door de integratie van EG in STADA Arzneimittel AG, een internationale Duitse farmaceutische groep, schakelde de onderneming nog een versnelling hoger en bereikte ze de top van de Belgische markt voor generische geneesmiddelen.

2007

...

Eurogenerics richt een tweede divisie op, nl. NeoCare met een OTC-aanbod.

Vandaag

...

Eurogenerics haalt de kaap van 225 miljoen euro omzet.

Eurogenerics telt intussen meer dan 180 werknemers en produceert het merendeel van haar generische geneesmiddelen in België.

Het bedrijf blijft groeien en investeren in de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen, waardoor de gezondheidskost voor de overheid minder hoog oploopt.

`

Menu