1. Wat houdt je job bij EG nv in?

Ik ben regional sales manager: dat houdt in dat ik een team apotheekafgevaardigden aanstuur. Zoals de functietitel verklapt, is dat een drievoudige taak:

  • Het is enerzijds een strategische functie en ik hou er dan ook van om mee aan de denktafel te mogen zitten.
  • Anderzijds is het een commerciële taak: verkopen is iets wat je in het bloed moet zitten. Als je dat goed doet of goed kan, is het een verhaal van verantwoordelijkheid, opportuniteiten zoeken en samen met de klant groeien.
  • Ten derde is het een ‘people’ job: ik ben verantwoordelijk voor de vertegenwoordigers die in mijn regio apotheken bezoeken. Ik zorg dat de neuzen in de juiste richting staan, ik motiveer, dirigeer en coach. Ik ben hun aanspreekpunt de vertaler tussen intern en extern. Ik zorg voor een handige korte inhoud van alles wat er zich binnen de vier muren van het bedrijf afspeelt zodat zij zich kunnen concentreren op hun externe taak. Omgekeerd neem ik hun feedback mee in de strategische meetings intern zodat de plannen die we tekenen, aansluiten bij wat de markt vraagt.

2. Wat is je achtergrond?

Ik heb een paramedische achtergrond: ik studeerde logopedie en audiologie aan de faculteit geneeskunde in Gent. Mijn werkervaring binnen die branche viel echter tegen: in plaats van kinderen te begeleiden in een traag en moeilijk parcours, wou ik liever de neurologische diagnostiek en ziekenhuiswereld in. Mijn zoektocht naar actie en passie bracht mij dan ook snel bij de farmaceutische wereld: ik werd vertegenwoordiger bij apotheken en artsen voor een generisch bedrijf. En kijk, 15 jaar later zit ik daar nog steeds - met veel overtuiging.

3. Wat vind je het leukst aan je job bij EG?

Het is mijn rol in de structuur die mij elke dag drijft: het belang van de goede vertaling tussen intern en extern, vinger aan de pols houden, mensen aansturen en het gevoel dat ik echt een impact heb op mijn niveau. Het is een taak die snelheid en passie vereist, wakker zijn en blijven. Dat is mij op het lijf geschreven. Dat ik dat mag doen voor een werkgever als EG - de marktleider - maakt het plaatje voor mij helemaal af.

4. Wat is er typisch aan werken voor EG?

Werken bij EG: , it has been quite a journey! EG is in minder dan geen tijd een thuishaven geworden, wat ik eigenlijk ook verlang van mijn werkgever. Het is een interessant, levendig en wakker bedrijf. Een vooruitkijker en voortrekker, niet bang om zelfkritisch te zijn of als eerste het pad te verleggen als de toekomst daarom vraagt. Bovenal is het een bedrijf dat me toelaat om persoonlijk te groeien. Ik voel mij thuis tussen de bevlogen collega’s, word naar waarde geschat, ik leer bij en maak fouten. Dat dat laatste kan en mag, dat ervaar ik als uniek.

5. De missie van EG is om iedereen te helpen om een leven te leiden in optimale gezondheid. Kan je even uitleggen wat jij persoonlijk hebt met ‘gezondheid’?

  • "Mens sane in corpore sano". Dat is wat gezondheid voor mij inhoudt: lijf, geest en het evenwicht tussen de twee.
  • Voor dat lijf en de fysieke gezondheid draag ik goed zorg: echte geneesmiddelen heb ik zelden nodig. De hoogwaardige voedingssupplementen van EG Consumer Care zijn voor mij een openbaring: ik ben intussen overtuigde klant.
  • De gezonde geest is een moeilijker zaak:, werken voor EG is geen rustig voortkabbelend bestaan. Gelukkig is dat ook niet het soort job waar ik mij het best in voel, integendeel. Maar ik ben dus nog op zoek naar het gezonde evenwicht tussen werk en leven. Ik kan daar gelukkig vrij open over zijn tegen mijn managers en die ondersteunen me met raad en daad!

6. Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om bij EG te komen werken?

Als je bevlogen bent, flexibel, een team player en als je houdt van actie…doen! Gordel om voor de rit en gaan.