1. Wat houdt je job bij EG nv in?

Als medisch afgevaardigde ben ik de contactpersoon tussen de arts en de firma. Ik informeer de artsen bij de lancering van nieuwe producten en ik bezorg hen studies, stalen en andere tools die ze kunnen gebruiken in hun dagelijkse job. Ik houd hen op de hoogte van de verschillende richtlijnen en van besparingsmaatregelen die moeten gevolgd worden bij het behandelen van hun patiënten. Je bouwt een vertrouwensrelatie op met de arts die heel belangrijk is.

2. Wat is je achtergrond?

Ik heb 2 paramedische opleidingen gevolgd: kinesitherapie en podologie. Ik heb 7 jaar als zelfstandige gewerkt, maar dan heb ik toch de overstap gemaakt om als medisch afgevaardigde te gaan werken – onder de invloed van vrienden die dat al deden. Momenteel doe ik dat 16 jaar: EG is het 4e farmaceutisch bedrijf waar ik voor werk.

3. Wat vind je het leukst aan je job bij EG?

  • Vooral de sociale contacten met de artsen en de combinatie van sales met wetenschap.
  • Ik werk ook heel graag in een team waarbij iedereen streeft naar een objectief dat in groep moet behaald worden. De collegialiteit is voor mij heel belangrijk.
  • Ook het feit dat iedereen wel een leidraad krijgt, maar toch de vrijheid heeft om op zijn eigen manier te werken.

4. Wat is er typisch aan werken voor EG?

Bij EG werken verschillende types mensen en dat maakt het voor mij echt wel speciaal. Elk team bevat collega’s die als het ware complementair zijn… Iedereen heeft zo zijn eigen manier van werken en op die manier draagt iedereen zijn steentje bij aan het succes van het bedrijf.

5. De missie van EG is om iedereen te helpen om een leven te leiden in optimale gezondheid. Kan je even uitleggen wat jij persoonlijk hebt met ‘gezondheid’?

Mijn voornaamste hobby is sporten. Ik heb jaren getennist en gevoetbald… en sinds een jaar heb ik de paddel microbe te pakken. Ik train 3x in de week (winter en zomer) en probeer zoveel mogelijk tornooien in binnen-en buitenland mee te pikken. Sporten is voor mij dé manier om mijn energie in kwijt te spelen. Het sociale aspect is ook hier duidelijk aanwezig: je speelt continu met nieuwe mensen, je sport en na het sporten drink je gezellig nog een glaasje…. Daarnaast probeer ik wekelijks naar de sauna te gaan en let ik op mijn voeding.

6. Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om bij EG te komen werken?

EG is gewoon een leuk bedrijf om voor te werken. We hebben steeds nieuwe producten die gelanceerd worden, de sfeer is echt goed en er wordt op tijd en stond wel een feestje georganiseerd. We kunnen ook op een heel vrije manier ons werk inplannen en organiseren. En ons werk wordt zeker geapprecieerd en ook steeds beloond. Je voelt ook de gedrevenheid bij de collega’s om EG nummer 1 te houden.