1. Wat houdt je job bij EG nv in?

Mijn job houdt in dat ik ‘s morgens vroeg opsta om als eerste te kunnen aankomen op de vrije raadpleging van de dokters die ik die dag bezoek. Daar wacht ik dan mijn beurt af - werkend op mijn iPad (rapporten, analyse van de cijfers, planning, mails,…). Eenmaal binnen bij de dokter probeer ik hem te overtuigen om onze EG moleculen voor te schrijven. Daarnaast bezoek ik ook specialisten in het ziekenhuis en daar is het vooral een kwestie van ze te pakken te krijgen tussen 2 patiënten door om dan in enkele minuten mijn betoog te doen dan hen ervan moet overtuigen om mijn moleculen voor te schrijven. ‘s Avonds schrijf ik mijn rapporten en bekijk ik hoe ik het de volgende keer nog beter kan doen. Het finale doel van mijn werk : mijn verkoopsobjectieven halen.

2. Wat is je achtergrond?

Met een diploma van Bio-ingenieur Scheikunde op zak, ben ik op 22-jarige leeftijd mijn carrière begonnen als analiste in een labo van Lilly. Na 2.5 jaar sloot dat labo en werd in medisch afgevaardigde bij Boehringer waar ik na een jaar vertrokken ben naar EG. Hier werk ik nu al iets meer dan 11 jaar. De eerste indruk die ik had toen ik bij EG begon zal me altijd bijblijven : het voelde aan als onthaald te worden door familie. Sinds die tijd is de familie behoorlijk aangegroeid en veranderd, maar er heerst nog steeds die ongedwongen, hartelijke atmosfeer: onthaald worden in meetings met een omhelzing van de grote baas (Jef), dat is toch uniek?

3. Wat vind je het leukst aan je job bij EG?

Dat is vooral het menselijk contact met onze klanten en de uitdaging om hen te overtuigen van onze moleculen. Ook de onafhankelijkheid vind ik leuk. We beheren helemaal zelfs onze sector en onze planning,... het voelt aan alsof we zelfstandigen zijn met een vast salaris!

4. Wat is er typisch aan werken voor EG?

Het unieke aan EG is zonder twijfel de collega’s. Mijn directe collega’s zijn echt vrienden geworden. We zijn een heel hecht team van 12 mensen die ons samen goed amuseren in meetings wat onze productiviteit in het werk alleen maar ten goede komt. Vergeet immers niet dat we de hele dag alleen op stap zijn: die samenhorigheid met de collega’s zorgt ervoor dat we ervaringen uitwisselen en zo blijven groeien.

5. De missie van EG is om iedereen te helpen om een leven te leiden in optimale gezondheid. Kan je even uitleggen wat jij persoonlijk hebt met ‘gezondheid’?

Ik ben erg veeleisend wat voeding betreft: ik probeer te koken met verse ingrediënten en nog het liefst met groenten uit de moestuin. Maar ook als EG sportieve activiteiten organiseert zoals bv.. een fietstocht, ga ik er helemaal voor. Het is trouwens leuk om je collega’s eens op een andere manier te leren kennen dan tijdens het werk. En het draagt alleen maar bij tot een nog betere samenwerking.

6. Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om bij EG te komen werken?

  • Ga ervoor! Want dit is een echt menselijk bedrijf dat goed luistert naar zijn ‘familieleden’ : alles is bespreekbaar en er wordt echt rekening gehouden met je mening.
  • Het is ook een bedrijf dat zijn mensen vertrouwen geeft. Ook kan het zichzelf in vraag stellen als omstandigheden veranderen en het kan zich daar dan ook aan aanpassen (zoals bijstellen van objectieven).